Френската баскетболна звезда Тони Паркър ще бъде приет в Залата

...
Френската баскетболна звезда Тони Паркър ще бъде приет в Залата
Коментари Харесай

Тони Паркър - първият французин приет в Залата на славата на НБА

Френската баскетболна звезда Тони Паркър ще бъде признат в Залата на славата на НБА в Спрингфийлд (Масачузетс), паралелно с най-големите имена в северноамериканската професионална лига, написа Le Parisien. Това ще се случи на 12 август т.г. Очаква се новината да бъде доказана публично идната събота в Хюстън.

Паркър е първият французин в историята, повдигнат до този сан в НБА. 40-годишният някогашен баскетболист изигра 18 сезона в НБА, в това число 17 в Сан Антонио Спърс, където се трансформира в легенда. В Тексас французинът стана първенец четири пъти - през 2003, 2005, 2007 и 2014 година Той бе разгласен и за MVP (най-добър играч) на финалите през 2007 година

Французинът беше главен " пойнтгард " на Спърс, чийто финален сезон в НБА през 2018 година завърши с мач против Шарлът Хорнетс. Паркър приключи кариерата си със междинни индикатори от 15,5 точки, 5,6 асистенции и 2,7 битки на мач.

Tony Parker va entrer au Hall Of Fame!!!
— Basket USA (@basketusa)

В пантеона на НБА французинът застава паралелно до други две огромни фигури на Сан Антонио - Тим Дънкан и Ману Джинобили, което към този момент са признати в Залата на славата.

Освен Паркър в Залата на славата ще влязат още пет звезди: Дуейн Уейд, троент първенец с Маями, германецът Дирк Новицки, испанецът Пау Гасол, както и Грег Попович, емблематичният треньор на Сан Антонио Спърс и единственият треньор на Паркър в Тексас. Беки Хамън, звезда на WNBA също ще бъде отличена.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР