Френската армия получи зелена светлина, за да започне проучванията и

...
Френската армия получи зелена светлина, за да започне проучванията и
Коментари Харесай

Франция започва проучвания за създаване на войници киборги

Френската войска получи зелена светлина, с цел да стартира изследванията и разработките за основаване на " подсилени бойци ", т.е. киборги, съобщи BBC. Това се е случило в отчет, посочващ в какви насоки за възстановяване на боеспособността на армията ще се работи в бъдеще.

Причината за тези действия обаче е забавна. В документа се показва, че защото и други страни работят в тази тенденция, Франция би трябвало да ги последва. Това е нещо, което посочи и министърът на защитата Флоранс Парли, която уточни, че страната би трябвало да гледа напред.

" Ние нямаме непосредствени проекти за създаване на инвазивни технологии за бойците си ", сподели тя. " Но би трябвало да се надигнем против обстоятелствата. Не всички имат нашите угризения и би трябвало да сме подготвени за всичко, което бъдещето може да сервира. Затова би трябвало да поддържаме оперативното си предимство, без да обръщаме тил на полезностите си. "
 Демонстрират военен робот-андроид пред Путин
Демонстрират военен робот-андроид пред Путин

Руската военна промишленост показва прогрес в роботиката, машината прилича човек и се ръководи отдалечено

" Хората постоянно са търсили способи да покачат физическите и умствените си качества, с цел да водят войни ", показват от комитета по военна нравственос. " Възможните софтуерни нововъведения в последна сметка могат да доведат до принадлежности за укрепване на бойците ни, които се интегрират в телата им. "

Сред съответните импланти се загатват такива, подобряващи " церебралния потенциал " на бойците, както и средства, които ще оказват помощ на бойците да разграничават съдружниците от враговете по-добре. Освен това командирите им ще могат да наблюдават виталните им индикатори и местоположението им от отдалеченост.

Все отново документът слага избрани етически граници. Според него евгениката или генетичните модификации би трябвало да са изцяло неразрешени, както и всичко, " което може да заплаши интеграцията на бойците в обществото и връщането им към цивилния живот. "

Парли уточни, че сходни импланти към този момент се създават за цивилни използва. По-рано тази година Илън Мъск показа прасето Гертруда, което има чип с размерите на монета в мозъка, с цел да покаже какъв брой амбициозни са проектите му да сътвори работеща интеракция сред машините и мозъка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР