Френска компания проучва България за преконструирането на пътнически в товарни

...
Френска компания проучва България за преконструирането на пътнически в товарни
Коментари Харесай

Френска компания проучва България за преконструиране на пътнически в товарни самолети

Френска компания изследва България за преконструирането на пътнически в товарни самолети за карго услуги. Това е станало известно на среща на основния секретар на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия Росица Апостолова с бизнес делегация от департамента Вал д'Оаза (CEEVO), намиращ се в Парижкия район, оповестиха от организацията.

Фирмата работи с американски сътрудници и избира сред няколко страни от Югоизточна Европа. В момента преконструирането от пътнически в карго самолети се прави само в Съединени американски щати, показват от компанията.

Предвижда се тази активност да стартира да се реализира и в Европа. За задачата се търсят подобаващи локални сътрудници в Югоизточна Европа, в това число и в България. Първоначално се възнамерява да бъдат наети 150 инженери и техници за пускане на плана за конвертиране на към 15 самолета годишно.

В Съединени американски щати се обръщат към 150 самолета годишно, като извършват поръчки от целия свят. Има дефицит на карго самолети и много поръчки са на изчакване, са показали от компанията.

Росица Апостолова е изтъкнала, че България към този момент работи в региона на авиоиндустрията след стъпването на няколко непознати компании за ремонт на самолети и елементи. Освен това редица дребни и междинни предприятия могат да бъдат поддоставчици.

Френската делегация е имала срещна и с управлението на Техническия университет в София.

Друга френската компания търси партньорство в региона на киното и звукозаписната промишленост и следва да се срещнат с опциите на "Ню Бояна " за снимането на филми в България. Френска компания - производител на железни структури, търси индустриални сътрудници за производството на разнообразни детайли в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР