Фрегатата Адмирал Горшков беше изпратена в САЩ като примирие -

...
Фрегатата Адмирал Горшков беше изпратена в САЩ като примирие -
Коментари Харесай

Нова Карибска криза? Путин изпрати Цирконите по-близо до Байдън

Фрегатата " Адмирал Горшков " беше изпратена в Съединени американски щати като помирение - само че не с бял байрак, а с хиперзвукови ракети

По принцип през цялото време беше ясно, че на 4 януари 2023 година водещата фрегата от Североморск план 22350 „ Адмирал Горшков “ не излезе на нормална бойна работа. Защото би трябвало да признаете: не всеки даже и най-мощният транспортен съд на съветския флот, бива ескортиран персонално до океана от президента на страната. А Владимир Путин счете за подходящо да направи тъкмо това. Дори без да напуща Москва, посредством видеовръзка.

Но първоначално, на фона на страховитите събития в Украйна, изглеждаше, че главната задача на нашата фрегата ще бъде в Средиземно море. Тъй като от източната му част преди малко бяха пуснати на въоръжение хиперзвуковите крилати ракети " Циркон ", с които адмирал Горшков се снабди първи в съветския флот, до украинската Одеса, която не е толкоз надалеч. И 6-ти флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, който работи в тези води, на който имаме какво да потвърдим.

И това, което заплашва да показва - в този момент, затова, също е там. Малко хора в света към този момент схващат от цирконите, несъмнено.

Имайки това поради, Европа, въпреки и с известно безпокойствие, само че въпреки всичко без нервност, дълго време следи по какъв начин съветската фрегата, съпроводена от танкера „ Кама “, напредва първо през Баренцово море, по-късно през Норвежко и Северно море. И отиде в Северния Атлантик.

В същото време корабите и самолетите на страните от НАТО не откъсваха очи от „ Адмирал Горшков “ нито за минута, като на смени правиха образно и електронно наблюдаване на дейностите му. Което, несъмнено, можеше да се чака, като се има поради помпозността, с която Москва го придружаваше в акцията му.

Ситуацията в информативен смисъл ненадейно се взриви, откакто отряд от кораби на Северния флот мина Ламанша. В Бискайския залив отрядът, обратно на нормалната процедура на съветския флот, се раздели.

По същия курс към Гибралтар потегли и танкерът " Кама ". Но фрегатата " Адмирал Горшков " пое внезапно на запад. И хвана на курс към източното крайбрежие на Съединените щати.

Това заяви пръв английският вестник The Sun, базирайки се на данни от открити източници. Публикацията може да се третира друго, като се има поради, че въпреки всичко е таблоид. Тоест, макар че е доста всеобщо лондонско издание, то е по-скоро развлекателно, в сравнение с да се прави на респектираща преса.

На 24 януари обаче Министерството на защитата на Руската федерация ненадейно откри за належащо да удостовери обстоятелството на мистериозното придвижване на „ Адмирал Горшков “ към крайбрежията на Съединените щати.

Причината за това беше определена извънредно незначителна: изцяло елементарните бордови учения, извършени от екипажа на фрегатата по условно потребление на циркони. Целта, несъмнено, също е условна. В същото време морето, ситуирано от нашата фрегата, както беше казано, беше на разстояние над 900 километра.

Всъщност всеки ракетен транспортен съд и с всевъзможни оръжия за подготвителни цели е свободен да прави такива електронни изстрелвания най-малко 100 пъти дневно. В същото време, без да уведомява никого, защото външно нищо не се случва на него.

Няма предстартова подготовка на ракети. Дори капаците на ракетните силози не би трябвало да се отварят. И по този начин, чисто просветително тестване на дейностите на операторите, изчисленията на мостика и основния команден пункт при положение на действителна борба.

Но тъкмо предишния вторник военните в Москва ненадейно взеха решение да опишат на целия свят за ученията по изстрелване на хиперзвукови ракети по „ Адмирал Горшков “ благодарение на малкия екран. А какво се случи по света във вторник и сряда?

А във вторник и сряда Съединените щати, Германия и техните най-близки съдружници от НАТО, в случай че си спомняте, просто усъвършенстваха формулировката на формалните изказвания за началото преди няколко месеца на немислими доставки на най-хубавите западни танкове Leopard 2, M1 Abrams и FV4030 / 4 Challenger за Украйна. Така нашите врагове, явно стремително, минаха Рубикон, което може би е съдбовно както за тях, по този начин и за нас.

Напълно разбираемо е, че Москва трябваше неотложно да оголи най-малко част от зъбите си. Хиперзвуковите циркони, против които, съгласно основателите им, никой няма противоотрова измежду системите за противовъздушна защита, бяха най-подходящи за това.

Освен това, както следва от военния отчет за ракетните учения на „ Адмирал Горшков “, на 24 януари това оръжие към този момент е било в западната част на Атлантическия океан. И се втурна към крайбрежията на Съединените щати с крейсерска скорост от 12-16 възела.

И някак мистериозната преди този момент фраза, изпусната от заместник-секретаря на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев при започване на януари по отношение на изпращането на първите циркони в Световния океан, незабавно стана по-ясна: страните от НАТО.

Хиляда километра обхват на тяхното потребление с хиперзвукови девет Маха и опцията да се употребява всеки заряд с гаранция за превъзмогване на всяка система за противоракетна защита. Нека стои някъде на 100 благи от брега, по-близо до река Потомак. Така че радвайте се!

Ами река Потомак? А на река Потомак е Вашингтон.

Ами във Вашингтон? Имаме Белия дом във Вашингтон. С офиса на президента Джо Байдън вътре. Този офис несъмнено даже не е центърът, а епицентърът на взимане на стратегическо решение за изпращане на западни танкове в Украйна! Но не е ли той от центровете за взимане на решения по отношение на военните дейности в Украйна, по които Кремъл неведнъж е заплашвал с удар?

Той се заканваше дълго време. И в този момент, наподобява, най-сетне работи. С месингови букви " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков " на борда. И също - с ракетни силози, които бяха открити преди малко във вторник. Засега е единствено за проба. И то единствено за просветителни цели.

А в този момент ви поканвам на карта на Източното крайбрежие на Съединените щати. Виждате ли: има подобен град - Вирджиния Бийч? До него се намира огромна база на военноморската авиация на Съединени американски щати " Океания ". В нея неотложно разположиха 14 ескадрили F / A-18E / F Super Hornet многоцелеви палубни ударни самолети и самолети за бойна поддръжка. В Океания обичайно чакат заповед за полет до самолетоносачи.

И по този начин, от Вирджиния Бийч до Вашингтон по права линия (а това е единственият метод, по който нормално летят крилатите ракети) са единствено 246 километра. Или (за да е по-разбираемо за американците) 153 благи.

За " цирконите " - дребна работа. Дори в случай че изберете начална позиция не на самия завършек на териториалните води на Съединените щати (това са единствено 12 спомагателни морски мили), а се придвижите повече към морето, към момента е на един хвърлей от Вашингтон.

Да предположим в този момент, че някъде в тези води, само че, несъмнено, отвън суверенните граници на Щатите, фрегатата „ Адмирал Горшков “ – безусловно законно, в интернационалните води – безшумно и спокойно ще чака заповед от Москва. Поне седмица, най-малко месец, най-малко два. Какво ще се случи, в случай че (ако приемем съвсем немислимото!) вземе, че изчака?

Хайде отново да преброим. Ако, да вземем за пример, ракети „ Циркон “ от фрегата летят към определена цел със скорост даже не 9, както уточни Медведев, а „ единствено “ 8 Маха или 2700 метра в секунда (именно подобен спиращ дъха резултат беше регистриран по време на проби на „ продукта 3M22 “ през април 2017 г.), тогава от региона на Вирджиния Бийч в центъра на Вашингтон те ще доближат най-вече една и половина до две минути.

Помощниците на остарелия Байдън надали ще имат време даже да обяснят за какво той би трябвало ненадейно да скочи от първокласния си президентски стол и да избяга от кабинета си, по този начин, както не е бягал даже в младостта си.

Е, добре, да. Можете да възразите, че всевъзможни враждебни дейности от страна на " Адмирал Горшков " ще бъдат предотвратени от американците за момент. Че една самотна съветска фрегата тъкмо под носа на Съединени американски щати, в случай че нещо се случи, няма да издържи и пет минути на повърхността на океана. Че в случай че би трябвало, наглият транспортен съд ще бъде изпратен на дъното най-малко от упоменатите F/ A-18E /F Super Hornet от гореспоменатата авиобаза.

И ще бъдете изцяло прави. Вярно, единствено при едно изискване: в случай че Вашингтон реши да " играе с бели " против " Адмирал Горшков ". Тоест, удари първи. Тогава да. На вълните на Атлантическия океан от нашата фрегата ще останат единствено маслени петна и съветски капачки.

Подобен процес на събитията обаче може да значи единствено едно: действителна и непредизвикана (да се намираш в интернационалните води не може да е провокация, каквото и да се приказва!) офанзива на Съединени американски щати против нуклеарна мощ с арсенали, които по нищо не отстъпват на тези на Съединените щати.

Какво ще стартира, считам, че никой не би трябвало да изяснява. Дори Байдън. Който, както демонстрира историята със западните танкове и изобщо клането в Украйна, ментално е все по-далеч от действителността, която ни заобикаля.

И по този начин, на носа „ Карибска рецесия 2.0 “ ли сме? Въпреки че не е наложително в нуклеарната версия. Защото ударът на крилатата ракета " Циркон " и с стандартната техника може да стигне непосредствено в прозореца на вашингтонския " районен комитет " - нататък, видите ли, и най-дивото въображение просто отхвърля да се подчини.

Но белким Медведев нямаше поради нещо сходно, когато преди три седмици написа за идната задача на адмирал Горшков: „ Нека стои някъде на 100 благи от брега, по-близо до река Потомак “?

Доколкото разбирам, доста евентуално е заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия да е участвал на някаква значима среща предходния ден, на която е разисквано всичко нагоре. При това – на най-високо равнище.

Иначе за какво Медведев, безпределно надалеч от флота, ще разбере къде тъкмо се изпращат нашите циркони от Североморск? Защо персонално Путин ще пожелава на екипажа на фрегата с огромен риск, както се оказва: " Седем фута под кила! "

Ако в реалност " адмирал Горшков " през цялото време, след прекосяването на Атлантическия океан, е очаквал единствено Средиземно море и по-късно Индийския океан, то даже да се написа на Медведев за такова нещо, мисля, че не е царска работа.

Но за какво тогава, в случай че нищо сходно на " Карибската рецесия 2.0 " във връзка с Вашингтон в Кремъл не беше замислено, при започване на януари някогашният президент на Русия трябваше да се набута към крайбрежията на Потомак?

Между другото, забравихте ли по какъв начин приключи първата и единствена Карибска рецесия през октомври 1962 година? Преговорите сред Съединени американски щати и Русия, които преди този момент безусловно балансираха на ръба на нуклеарна война.

В резултат на това ние гарантирахме на американците, че ще изведем от Куба нашите 162 нуклеарни бойни глави за тактически и стратегически ракети, както и нуклеарни бомби за бомбардировачи със междинен обхват Ил-28.

Отвъдморските сътрудници направиха същото с техния боеприпас от оръжия за всеобщо заличаване, ситуиран в Турция и ориентиран против Съветския съюз. Само по този метод беше допустимо с обединени старания да се отдалечи светът от последния ред за дълго време.

Не беше ли като помирение, въпреки и въоръжен до зъби с ракети с невиждана мощност, изпратен през днешния ден нашият " адмирал Горшков " в Щатите? Ами в случай че нямаше оръжия? Това, както сподели същата кубинска ракетна рецесия от 1962 година, не се схваща във Вашингтон. И няма да желаят да приказват с Москва за нищо. А в този момент има защо. Поне за същите " Абрамс " и " Леопарди ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР