Фредерик Льоноар, авторът на Душата на света“ и Сократ, Иисус,

...
Фредерик Льоноар, авторът на Душата на света“ и Сократ, Иисус,
Коментари Харесай

„Утешението на ангела“ – от страха към любовта

Фредерик Льоноар, създателят на „ Душата на света “ и „ Сократ, Иисус, Буда ”, се завръща с „ Утешението на ангела “ – красива и мъдра история за другарство сред двама души от разнообразни генерации. Защото пътят на живота ни води от несъзнанието към съзнанието, от страха към любовта. 

 Писателят, роден през 1962 година в Тананарив, Мадагаскар, е известен френски мъдрец и социолог, експерт по история на религиите. Главен редактор е на двумесечното списание „ Le Monde des religions “ ( " Светът на религиите " ), продуцент и водещ на седмичното телевизионно предаване „ Небесните корени “ по „ France Culture “. Изключително богатото му творчество включва над 40 есеистични творби (сред тях – издадените на българския пазар „ Душата на света “ и „ Сократ, Иисус и Буда “), удостоени с 10 френски и европейски награди, 10 книги с диалози и изявленията, присъединяване в 3 енциклопедии, 7 романа, 2 театрални пиеси, 3 комикса и сюжети за серия от 5 телевизионни документални кино лентата. Големите му тематики са духовността, щастието, смисълът на живота, както и отбраната на природата и на животинския свят. Книгите му са преведени на 20 езика и продадени в 40 милиона екземпляра. „ Утешението на ангела “ е най-новата му творба.

У нас „ Утешението на ангела “ излиза в превод на Росица Ташева. Книгата интригува с размислите за полезностите и всичко това, което не е преставало да бъде в центъра на човешкото внимание. След опит за самоубийство двайсетгодишният Юго е настанен в болнична стая с деветдесет и две годишната Бланш, която изживява последните си дни. Обзети от спонтанна благосклонност един към различен, двамата водят вълнуващ диалог за огромните метафизични въпроси без еднопосочен отговор: Бог, гибелта, ориста, свободата, щастието, любовта.

Надежда Московска показва книгата в „ Артефир “ – чуйте в звуковия файл.
Снимки – wikidata.org и изд. Колибри
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР