Фрапиращи пропуски е открила проведената под ръководството на главния прокурор

...
Фрапиращи пропуски е открила проведената под ръководството на главния прокурор
Коментари Харесай

Цацаров държи на мушка пешеходните пътеки

Фрапиращи пропуски е разкрила извършената под управлението на основния прокурор Сотир Цацаров инспекция на пешеходните пътеки в цялата страна - най-малко съгласно казаното от него на взаимната конференция през вчерашния ден с министрите Валентин Радев и Николай Нанков. По думите на обвинител №1, най-често несъответствията с последните промени в нормативната уредба са погрешно разположение на местата за секване, погрешно маркиране или изхабяване на боята, жълто-червено оцветяване вместо черно-бяло, изчезнали знаци, неявяване на надписа " Погледни ". Цацаров сподели още, че най-системни са нарушаванията в областите Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Варна, към които ще бъдат отправени съответни наставления.   

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил сходни инспекции да се вършат всяка година, а неизпълнението на предписанията да се санкционира строго. Местните управляващи в градовете, където нормативните условия не са спазени прецизно, имат период до 30 юни тази година, с цел да отстранят нарушаванията. След тази дата е планувана нова инспекция, само че към този момент единствено в селищата с най-сериозни несъответствия.

Както " Пазарджишка Марица " към този момент осведоми своите читатели, на извършено преди дни съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването се разбра, че при нас пътеките не дават отговор на условията само по цветове, и то тъй като в това време бе изменена нормативната уредба. Също както в Пазарджик, в червено-жълто години наред бяха оцветени и доста пешеходни пътеки в София.
В Пазарджик пешеходните пътеки постоянно са комбинирани с " легнали служители на реда ", а голямата част от тях имат надпис " Погледни ". Освен това на съвещанието на Комисията по сигурност на придвижването стана ясно, че Община Пазарджик е купила демаркираща машина за премахване на цветните бои, а близо 90 000 лв. ще бъдат платени за бяла багра, с която да бъдат обрисувани отначало местата за секване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР