Французойката Каролин Гарсия спечели титлата на Финалния турнир на Женската

...
Французойката Каролин Гарсия спечели титлата на Финалния турнир на Женската
Коментари Харесай

Каролин Гарсия спечели финалния турнир на WTA

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Французойката Каролин Гарсия завоюва купата на Финалния шампионат на Женската тенис асоциация (УТА) на осемте най-хубави през сезона във Форт Уърт (САЩ) с награден фонд 5 милиона $.

Поставената под номер 6 Гарсия  победи седмата Арина Сабаленка (Беларус) със 7:6(4), 6:4 и заслужи най-значимата купа в кариерата си.

С триумфа тя  заработи 1,57 милиона $ и 1375 точки за международната класация, в която ще приключи годината на четвъртото място - изравнено персонално достижение.  " Много съм щастлива. Получи се вманиачен край, с висока активност при всяко разиграване. Горда съм от постигнатото и освен в този мач, само че и през цялата година. Дадох всичко от себе си и съм удовлетворена, че заслужих най-голямата си купа ", разяснява Гарсия, която заслужи четвърти трофей за сезона и общо 11-и в кариерата си. 

Французойката беше извънредно постоянна на сервис, като пласира 11 са и не даде нито една опция за пробив на съперничката си. Тя направи основна серия от пет следващи точки, с цел да поведе с 6:2 по пътя  си към триумфа в тайбрека на първия сет. В началото на втората част тя осъществя решаващия брейк с първата си и единствена опция, след което резервира преднината си до края.

 

Бостън - Сейнт Луис 3:1: Блус записа седма поредна загуба в НХЛ

Лидерът в Източната конференция Бостън Брюинс надви над гостуващия Сейнт Луис Блус с 3:1 и нанесе седмо следващо проваляне на противника в постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.Партис Бержерон, Джейк ДеБръск и Трент Фредерик се разписаха за седмата победа в седем домашен мача на Брюинс през сезона, а вратарят Линус Улмарк отрази 25 удара. Брейдън Шен беше прецизен за Блус, а Джордън Бинингтън парира 34 шайби, само че това не беше задоволително.Вашингтон Кепитълс пък осъществя четири пъти при цифров превес при успеха с 5:4 над гостуващия Едмънтън Ойлърс.

Евгени Кузнецов се отличи с два гола и две асистенции,  Дилън Стром добави две попадения и асистенция, Александър Овечкин приключи с гол и асистенция, а столичани прекъснаха серия от четири поредни провали.Конър МакДейвид записа попадение и асистенция в 500-ия си мач за Едмънтън, Леон Драйзайтл също способства с гол и асистенция, а Райън Нюджънт-Хопкинс вкара два пъти, само че това не беше задоволително. 

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР