Франция започна своеобразна война с нискотарифните авиокомпании. 10 евро за

...
Франция започна своеобразна война с нискотарифните авиокомпании. 10 евро за
Коментари Харесай

Новата война на Франция срещу евтините самолетни билети

Франция стартира самобитна война с нискотарифните самолетни компании. „ 10 евро за полет, това повече не е допустимо “, написа френското списание Le Nouvel Observateur, цитирайки транспортния министър на страната Клеман Бон.

Франция желае да бъде въведена минимална цена на самолетните билети в Европейски Съюз с претекста, че по този начин големият брой на полетите ще бъде понижен, което от своя страна ще докара до понижени нездравословните излъчвания в атмосферата.

Според френския транспортен министър „ ултраевтините самолетни билети, предлагани от някои нискотарифни самолетни компании, не подхождат на цената, която заплаща планетата “.

В изявление за Le Nouvel Observateur Бон акцентира, че с тази мярка „ ще бъдат предпазени по-сериозните компании като националния транспортьор Air France.

За момента не е ясна каква би трябвало да бъде възможната минимална цена на самолетните билети за Европейски Съюз

Едва 2% от популацията на Франция прави половината полети. 15% от  британците купуват 70% от самолетните билети, а 8% от нидерландците – 42%.

37 на 100 от европейците в никакъв случай не са пътували отвън родината си, демонстрира анкета, извършена в границите на Европейски Съюз.

През май тази година Франция забрани някои вътрешни полети, най-вече такива, които могат да бъдат сменени от пътувания с трен, продължаващи до 2 часа и половина.

Генералният шеф на Ryanair Едуард Уилсън реагира доста враждебно на френското предложение, разяснявайки че те са „ почтени за Северна Корея “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР