Франция започна да изтегля войските си от Нигер, след като

...
Франция започна да изтегля войските си от Нигер, след като
Коментари Харесай

Франция започва да изтегля войските си от Нигер

Франция стартира да изтегля войските си от Нигер, откакто получи заповед да напусне западноафриканската страна от водачите на преврата през юли, който смъкна пропарижкия президент, оповестиха военните във вторник.

„ Първите войски отпътуваха “, сподели представителят на френския началник-щаб, потвърждавайки известие в понеделник от армията на Нигер, в което се споделя, че френският контингент от 1400 души ще стартира да напуща във вторник, под конвой от силите на Нигер. < p> Изтеглянето пристигна ден, откакто военните ръководители на Нигер в понеделник споделиха, че първият ескорт от френски войски ще напусне западноафриканската нация, откакто водачите на преврата им подредиха да изоставен.

Френският президент Еманюел Макрон, който се опита да направи специфичен съдружник на Нигер, сподели през септември, че войските ще изоставен " до края на годината ", съобразявайки се с настояването на водачите на преврата.

Изтеглянето на към 1400 френски бойци беше поискано от ръководещите генерали на Нигер малко по-късно те завзеха властта в края на юли.

Макрон се съгласи да изтегли френския дипломат и войските от Нигер след претенции от хунтата и на фона на необятно публикувани антифренски настроения в някогашната колония.

Френските бойци бяха ситуирани в Нигер като част от по-широка битка против джихадистите в района на Сахел. Но френските войски живеят в неустановеност, откогато новият режим стартира да изисква тяхното овакантяване, с нередовни доставки на храна и повтарящи се антифренски демонстрации отвън базата в Ниамей.

Началото на френското евакуиране пристигна, когато Алжир реши да „ отсрочи “ посреднически старания за намиране на излаз от рецесията в Нигер.

По-рано този месец новите водачи на Нигер споделиха, че времевата рамка на прехода назад към гражданското ръководство ще бъде избрана от „ приобщаващ народен “ разговор.

Новият мощен човек на Нигер, военачалник Абдурахаман Тиани, сподели малко след идването си на власт, че преходният интервал ще продължи най-много три години.

(ФРАНЦИЯ 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР