Франция войнствено обяви, че не признава мек отговор на използваното

...
Франция войнствено обяви, че не признава мек отговор на използваното
Коментари Харесай

Франция нямала свободни изтребители за участие в удар срещу Сирия

Франция войнствено разгласи, че не признава „ мек отговор ” на употребяваното в Сирия химическо оръжие и не изключва боен удар.

Изданието politexpert.net обаче оповести информация, че Франция не разполага с задоволителен брой бойни самолети за присъединяване в удара в Сирия.

Както оповестяват анализатори в телеграм-канала „ Милитарист”, френското присъединяване може да е алегорично, защото на практика всички бойни самолети са заети с други задания.

Оказва се, че 10 изтребителя Rafale и 5 броя Mirage 2000D вземат участие в огромни учения в Холандия. Още 8 Mirage 2000D се намират в Чад. Други 13 морски Rafales M и 3 въздушни цистерни КС-135 се намират в Съединени американски щати. По 6 броя Mirage 2000D и Rafale носят бойно дежурство във Франция със задача Противовъздушна отбрана и нуклеарно въздържане. В ОАЕ шест френски изтребители изчакват команда да прелетят до Австралия.

В последна сметка остават единствено 6 изтребителя „ Рафал” в Йордания, само че те скоро трябвало да се прибират за профилактични прегледи.

Затова за „ съществено участие” на Франция в битката с Дамаск й остава само фрегатата FREMM и 10 нейните ракети MdCN.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР