Франция въвежда вечерен час, при който се забранява излизането навън

...
Франция въвежда вечерен час, при който се забранява излизането навън
Коментари Харесай

Франция въвежда вечерен час

Франция вкарва вечерен час, при който се не разрешава излизането на открито сред 20,00 ч. и 6,00 ч., считано от през днешния ден, 15 декември 2020. Мярката е във връзка със почналата постепенна анулация на обществената изолираност, а за нарушаването й ще бъдат налагани санкции.
Изключения от вечерния час ще се вършат единствено при, които се удостоверяват с препоръка, оповестена на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement-couvre-feu, както и с подкрепящи съответното изключение документи.
Допустими са изключения за излизане сред 20,00 ч. и 6,00 ч. в случаите на излизане сред дома и мястото на работа или на образование, коeто не може да бъде отложено; излизане за консултация или за приемане на медицински грижи, когато не могат да бъдат обезпечени от отдалеченост, не могат да бъдат отсрочени или за покупка на медикаменти или медицински продукти; излизане по фамилни аргументи, за придружаване на жители в неравностойно състояние или за полагане на грижи за деца; излизане на хора с увреждания или на техните придружители; излизане в отговор на приканване от съд или от административна юрисдикция; излизане за присъединяване в по молба на административните органи; излизане, обвързвано с железопътен или въздушен пренос при пътувания на дълги разстояния; малко излизане, в регион най-много от 1 км към дома, за разходка на домашни любимци.
Изключение от задължението за съблюдаване на вечерен час се позволява единствено за Бъдни вечер – 24 декември 2020 година, като се предлага при положение на събиране това да бъдат до 6 души, без децата.
Вечерният час следва да бъде спазван в това число и на 31 декември 2020 година Глобата при неспазването му е в размер на 135 евро при първо нарушаване, увеличена на 375 евро (в случай на неплащане или при неоспорване в периода, посочен в известието за нарушение). В случай на в границите на 15 дни: санкция от 200 евро, увеличена на 450 евро (в случай на неплащане или неоспорване в периода, посочен в известието за нарушение). След 3 нарушавания в границите на 30 дни: санкция от 3750 евро и отнемане от независимост в размер на 6 месеца.
В същото време от 15 декември 2020 година са позволени пътуванията сред департаментите и районите във Франция, както и в чужбина, при съблюдаване на вечерния час. Събиранията на публични места са неразрешени.
Работата от разстояние, когато е допустимо, следва да се избира. Когато осъществяването на работата би трябвало да продължи и след 20,00 часа или преди 6,00 часа, работодателите следва да снабдят служащите и чиновниците с „ професионална препоръка ”, налична на горепосочената интернет страница на Министерство на вътрешните работи на Франция.
При от вкъщи сред 20,00 ч. и 6,00 ч., обвързвано с посещаване от деца на образователно заведение или място, на което се поставят грижи за деца, следва да бъде попълнена препоръка, налична на горепосочената интернет страница на Министерство на вътрешните работи на Франция.
Във Франция са затворени множеството публични места, измежду които питейни заведения и заведения за хранене, като се изключи доставките по домовете и приемане на подготвена храна от тях; зали, конферентни зали, увеселителни паркове, панаири и изложения. Кината, театрите и музеите са затворени най-малко до 07.01.2021 г.; Не работят и спортните зали и физкултурни салони, спортните клубове.
Остават отворени детските ясли, учебни заведения, колежи и гимназии при засилен хигиеничен протокол. Извънкласните форми на образование и занималните, когато оферират грижи за деца вечер след учебно заведение, също остават отворени. Работят и гишетата за публични услуги. Домовете за възрастни хора остават отворени при прецизно съблюдаване на санитарния протокол. Свободни за визити са парковете, градините, горите и плажовете, гробищата. Работи публичният превоз, както и магазини и търговски обекти, бензиностанции и гаражи, публични перални, будки и места за продажба на вестници и тютюневи произведения, оптики, търговците на едро.
В сферата на образованието университетите във Франция минават на, само някои на практика занимания и професионално образование могат да продължат присъствено; Университетските библиотеки са отворени, само че визитите са вероятни след авансово взимане на среща и при съблюдаване на санитарния протокол.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и посредством ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР