Франция трябва да започне да излиза от карантината след седмица.

...
Франция трябва да започне да излиза от карантината след седмица.
Коментари Харесай

Извънредната санитарна ситуация във Франция налага нови мерки

Франция би трябвало да стартира да излиза от карантината след седмица. Същевременно ръководещите удължиха изключителната санитарна обстановка до 24 юли.

Кои ограничения отпадат и кои остават в действие?

Краят на карантината е очакван за 11 май, само че подобен въобще ще има, в случай че епидемията е под надзор и положението в лечебните заведения го разрешава, а това ще се реши идния четвъртък.

В положителния сюжет – на 11 май обособени региони на Франция, както и обособени браншове стартират да се завръщат към естествен темп на живот.

Отварят учебните заведения за най-малките, само че родителите имат право на избор дали да изпратят децата си в класните стаи.

Продължението на изключителната санитарна обстановка до 24 юли обаче постанова нови ограничения.

Всички, които влизат на френска територия, без значение чужденци или французи, даже и без признаци на вируса, попадат в наложителна карантина.

Втора оригиналност – основават се екипи с проверяваща функционалност. Студенти, медици, както и представители на специалностите, които страната подкрепя сега – като стюарди, или пък инженери, ще имат за задача да открият всеки контакт на инфектираните с вируса, да го изследват и изолират, с цел да се прекъсне веригата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР