Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се

...
Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се
Коментари Харесай

Франция спечели Детската Евровизия 2022

Франция завоюва огромния край на Детската Евровизия 2022, който се организира в Ереван, Армения. Песента на Lissandro „ Oh, Maman! “ победи с резултат от 203 точки, като оглави класациите на журитата, а в гласуването на публиката завоюва влиятелното трето място. Това е втора победа за Франция в последните 3 години. В конференция след края на шоуто, управлението на френската национална телевизия разгласи, че има желание да семейства състезанието през 2023 година.

Изпълнението на Lissandro от финала на Детската Евровизия 2022: https://www.youtube.com/watch?v=4dgVbV1rRxs

На второ място приключи представителката на Армения – Nare с песента „ DANCE! ”, а на трето място се класира Mariam Bigvava от Грузия с „ I Believe ”. Топ 5 допълват Ирландия и Англия.

Тазгодишното 20 – то юбилейно издание на състезанието се организира в Ереван, Армения, откакто Maléna и нейният шлагер „ Qami, Qami ” сграбчиха успеха в миналогодишното издание на Детска Евровизия, извършено в Париж, Франция. Повторение на цялото шоу можете да гледате още веднъж в формалния канал на състезанието в YouTube.

За да отбележат 20-ата годишнина на състезанието, уредниците събраха огромна част от спечелилите дружно на сцената в Ереван, с цел да изпълнят песните, с които са спечелили състезанието.

Освен осъществяванията на надарените участници, феновете имаха опция да чуят и новата ария на Maléna – „ Can’t Feel Anything ”, както и осъществяване на тазгодишната представителка на Армения в Евровизия – Rosa Linn и нейният международно прочут шлагер – „ Snap ”.

България има общо 7 участия на Детската Евровизия. Най-добрият резултат за страната ни носят Крисия, Хасан и Ибрахим през 2014 година в Малта, където приключват на второ място. През 2015 София е хазаин на Детската Евровизия, която към момента е най-голямото телевизионно събитие проведено в миналото в България. Последното ни присъединяване на Детската Евровизия е през 2021г. година в Париж, Франция, където нашите реализатори Денислава и Мартин се показаха с песента „ The Voice of Love ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР