Франция „ще засили“ изпращането на военно оборудване за Украйна, както

...
Франция „ще засили“ изпращането на военно оборудване за Украйна, както
Коментари Харесай

Франция ще засили изпращането на военна и хуманитарна помощ за Украйна

Франция „ ще ускори “ изпращането на военно съоръжение за Украйна, както и филантропичната си помощ за тази страна, разгласи Елисейският замък. Това стана след телефонен диалог сред избрания отново президент Еманюел Макрон и неговия украински сътрудник Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Зеленски е благодарил за изпращането на военна техника, която способства за украинската опозиция, а френският държавен глава е показал, че тази поддръжка ще продължи да се ускорява, както и филантропичната помощ, предоставяна от Франция, се споделя в официално съобщение на френското президентство.

Мисията на френските специалисти, които способстват за събирането на доказателства за битка против безнаказаността и за работата на интернационалното правораздаване във връзка с закононарушения, осъществени в границите на съветската експанзия, ще продължи, се прибавя в известието.

Съединени американски щати, Франция, Чешката република и други съдружници доставиха Киев със стотици далекобойни артилерийски оръжия, с цел да му оказват помощ да противостои на офанзивата на Москва в източния украински регион Донбас. Париж изпраща свръхмодерни оръдия „ Цезар “.

Според Елисейския замък, на този стадий френската филантропична помощ за Украйна съставлява „ над 615 тона доставено съоръжение, в това число здравна техника, генератори за лечебни заведения, храни, помощ за заслон и транспортни средства за незабавна помощ “.

Макрон е изтъкнал пред Зеленски желанието си през втория си мандат да работи интензивно за възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, в неизменима съгласуваност със своите европейски сътрудници и съдружници. Той също по този начин е подчертал и готовността на Франция да способства за съглашение, предвиждащо гаранции за сигурност на Украйна.

Френският президент е изразил загрижеността си по отношение на съветските бомбардировки в Киев в четвъртък, както и по отношение на „ непоносимата обстановка в Мариупол “, макар многократните му апели към съветския президент за съблюдаване на интернационалното филантропично право.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР