Франция ще предложи ваксини срещу COVID-19 на всички граждани над

...
Франция ще предложи ваксини срещу COVID-19 на всички граждани над
Коментари Харесай

Макрон обеща по-бързо разпределяне на ваксините

Франция ще предложи ваксини против COVID-19 на всички жители над 70-годишна възраст от този уикенд в опит да се форсира имунизационната акция в страната, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.

Франция и прилежащите страни претърпяват трета вълна на инфекциите, която заплашва възобновяване на най-големите стопански системи в Европа.

Болниците може да бъдат изправени пред " невиждан напън " в границите на три седмици, откакто се регистрира взрив на инфекциите, съобщи шефът на френската федерация на лечебните заведения и прикани за по-строги ограничавания върху обществените контакти, в случай че разпространяването на COVID-19 не се забави скоро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите рестрикции, свързани с ковид, включващи затваряне на магазините за артикули непопадащи в категорията " съществени " и ограничение на свободата на напредване, влязоха в действие в Париж и по-голяма част от Северна Франция предишния уикенд, само че Макрон се въздържа от въвеждане на цялостен локдаун.

" Ще ускорим разпределянето на имунизациите от събота ", сподели френският президент по време на посещаване във имунизационен център в Северна Франция.

По-късно Макрон съобщи, че се надява да има акции за имунизиране на целеви групи като учителите до април или май, и че в конкуренцията с времето публичните празници не трябва да стават спънка за продължение на програмата за имунизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР