Франция ще облекчи правилата за изолация от утре, 3-и януари

...
Франция ще облекчи правилата за изолация от утре, 3-и януари
Коментари Харесай

От утре Франция облекчава правилата за COVID изолация

Франция ще облекчи разпоредбите за изолираност от на следващия ден, 3-и януари 2022 година, заяви министърът за опазването на здравето Оливие Веран.

По думите му изцяло имунизираните, които са дали позитивен резултат за COVID-19 при изработен тест, ще би трябвало да се изолират за седмица, вместо за 10 дни, както до момента. Те могат да прекратят карантината си след 5 дни, в случай че покажат отрицателна проба.

Тези, които са били в непосредствен контакт с тях, няма да би трябвало да се изолират при положение на приключена имунизация.

Далите позитивен резултат, само че не изцяло имунизирани, ще се карантинират за 10 дни, с опция за преустановяване на изолацията след 7-мия ден при същите условия. Неимунизираните, само че били в непосредствен контакт, ще бъдат под карантина за седмица, а прекъсването ѝ ще става с отрицателен тест.

Оливие Веран уточни, че съгласно първичните данни на вирусолозите инкубационният интервал при Омикрон е по-бърз спрямо другите разновидности на ковид, което е в интерес на възможното понижаване на интервала за изолираност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР