Франция се подготвя да въведе ограничения за потреблението на вода

...
Франция се подготвя да въведе ограничения за потреблението на вода
Коментари Харесай

Франция готви "безпрецедентни" ограничения на потреблението на вода

Франция се приготвя да вкара ограничавания за потреблението на вода в някои елементи на страната от март, което е невиждан ход за това време на годината след най-сухата зима от 64 години насам, съобщи министърът на околната среда Кристоф Бешу, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Франция е записала 32 дни без дъжд, заяви метеорологичната работа " Метео-Франс ".

Поливането и напояването към този момент е лимитирано в 87 общини в южната част на страната, което нормално се случва през лятото, а не през зимата. На срещи с публични лица в петък и понеделник ще се прегледа опцията за удължение на този интервал, сподели Бешу.
" Това е невиждано " по това време на годината, сподели министърът пред телевизионния канал " Френсенфо " и добави, че Франция е в положение на паника. Бешу не конкретизира вероятните ограничения, само че съобщи, че те ще бъдат " меки " и ще се подхващат за обособени случаи, когато това е належащо в избран регион, с цел да се избегне нуждата от предприемане на по-строги, изключителни ограничения в края на лятото. Като образец той уточни, че на някои територии може да се ограничи пълненето на плувни басейни.

Запасите от водни запаси във Франция са ниски спрямо предходната година, което е вторият най-нисък индикатор за последните 10 години, а количеството сняг в Алпите също е ниско спрямо 2022 година, която беше изключително суха година.

 Курортите в Европа: велоалеи вместо писти, скиори с контузии от рухване по камъни и тиня Курортите в Европа: велоалеи вместо писти, скиори с контузии от рухване по камъни и тиня

" Като цяло чакаме ниско произвеждане на електрическа енергия от Водноелектрическа централа и по-ниски равнища на реките за пролетта и лятото ", съобщи специалистът Жан-Пол Арман.

От " Метео-Френс " обявиха, че преваляванията през идващите три месеца ще бъдат от решаващо значение за връщането на подпочвените води и реките към нормалните им равнища преди лятото.

От август 2021 година насам през всички месеци като се изключи три е имало дефицит на дъжд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР