Франция се готви да забрани употребата на еднократните електронни цигари,

...
Франция се готви да забрани употребата на еднократните електронни цигари,
Коментари Харесай

Франция се готви да забрани електронните цигари за еднократна употреба

Франция се готви да забрани използването на еднократните електронни цигари, известни още като вейпове, заради сериозните рискове, които те съставляват както за околната среда, по този начин и за публичното здраве. Тази вест беше обявена от " Би Би Си ".

Премиерът на Франция, Елизабет Борн, съобщи пред радио РТЛ, че тази самодейност е част от просторен проект за битка с тютюнопушенето, който се създава от държавното управление и би трябвало да влезе в действие до края на годината.

Подобни забрани към този момент бяха оповестени и в други европейски страни като Германия, Белгия и Ирландия, а Англия също преглежда опцията за въвеждане на сходни ограничавания.

В момента във Франция еднократните електронни цигари се продават на цена към 9 евро, което е по-малко от цената на кутия с 20 елементарни цигари. Производителите популяризират тези устройства като предоставящи до 600 " дръпвания ", което почти подхожда на потреблението на 40 елементарни цигари.

Активисти и критици упрекват основно китайските производители в това, че целеустремено насочват своите артикули към младежите, написа БНР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР