Франция предупреди НАТО да има предвид напрежението, възникнало в отношенията

...
Франция предупреди НАТО да има предвид напрежението, възникнало в отношенията
Коментари Харесай

Франция предупреди НАТО за кризата със САЩ и Австралия

Франция предизвести НАТО да има поради напрежението, зародило в връзките на страната със Съединени американски щати и Австралия поради новия пакт за сигурност, вследствие на който Канбера се отхвърли от френски подводници в интерес на американски, съобщи Агенция Франс Прес.

Външният министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи в телевизионно изявление довечера, че Северноатлантическият алианс би трябвало да има поради станалото, когато разисква бъдещата си тактика.

Преди това почитан представител на НАТО съобщи, че разногласието няма да повлияе на военното съдействие в алианса. Ръководителят на Военния комитет на пакта адмирал Роб Бауер, посочи, че Австралия не е член на НАТО,

Жан-Ив Льо Дриан сподели още, че Франция е в рецесия на връзките си със Съединените щати и Австралия. Той упрекна Австралия в неистина.

„ Те лицемерно излъгаха, като демонстрираха пренебрежение и злоупотребиха с доверие. Така не се прави “, сподели министърът пред тв „ Франс 2 “. Той сподели, че има „ сериозна рецесия “ сред съдружниците, откакто Париж отзова посланиците си от Канбера и Вашингтон.

Жан-Ив Льо Дриан разкритикува и „ непрекъснатия опортюнизъм “ на Англия, която назова „ трето колело “ в пакта за сигурност с Австралия и Съединените щати.

Френският посланик №1 сподели, че президентът Еманюел Макрон не е разговарял с американския си сътрудник Джо Байдън във връзка абсурда.

Австралия анулира поръчка за 12 френски подводници за над 55 милиарда евро, откакто встъпи в нов тихоокеански съюз със Съединените щати и Англия и разгласи, че ще гради флотата си с американска помощ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР