Франция предложи заместник-управителя на френската централна банка Силви Гулар за

...
Франция предложи заместник-управителя на френската централна банка Силви Гулар за
Коментари Харесай

Франция предлага зам-управител на централната си банка за свой кандидат за еврокомисар

Франция предложи заместник-управителя на френската централна банка Силви Гулар за собствен претендент за европейски комисар, съобщи в сряда френски дипломатически източник, представен от Ройтерс.

Правителството на френския президент Еманюел Макрон се стреми да получи водещ сектор като търговията или климата, прибавя организацията.

Гулар, която е някогашен евродепутат и знае британски, немски и италиански, има мощни европейски рекомендации. Тя участваше в юридически екип на френското външно министерство, работил по обединяването на Германия през 1989 година, а по-късно беше политически консултант на някогашния ръководител на Европейската комисия Романо Проди.

Макрон избра Гулар за министър на въоръжените сили в своето държавно управление, откакто стана президент през 2017 година Тя обаче заемаше поста едвам един месец и се отдръпна, откакто беше стартирано следствие за метода, по който нейната партия Демократично придвижване е наемала парламентарни сътрудници в Европейския парламент.

Разследването продължава, само че основният му фокус не е върху Гулар. Срещу нея не се води публично следствие. Тя отхвърля да е направила нещо неправилно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР