Франция отбелязва негативен рекорд по ниска избирателна активност на днешния

...
Франция отбелязва негативен рекорд по ниска избирателна активност на днешния
Коментари Харесай

Рекордно ниска избирателна активност на регионалния вот във Франция

Франция отбелязва отрицателен връх по ниска изборна интензивност на днешния първи тур на районните избори. Вотът към този момент беше отлаган поради пандемията.

За Франция днешните избори са двойни - за районни препоръки и за департаменти, само че сривът в интензивността е трагичен: до 17.00 часа локално време са дали своят вот към 27% от гласоподавателите, което е със 17 пункта по-малко от последните избори от този тип през 2015 година.

Сутринта в Марсилия трийсетина изборни секции даже не са отворили в точния момент заради дефицит на членове на изборни комисии.

Засенчена от пандемията и санитарните ограничения, предизборната акция протече съвсем неусетно и въпреки всичко днешният избор е финален тест за политическите сили преди президентските и парламентарните избори следващата година, отбелязва кореспондентът на БНР във Франция.

Повече интензивност е имало в Туке, където президентът Еманюел Макрон гласоподава за финален път в мандата си.

Ако президентското болшинство мъчно си пробива път в локалната власт, последните изследвания даваха преднина за крайната десница. Друг главен въпрос е дали ще се резервира наклонността към напредък на зелените след мощния им пробив на локалните избори предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР