Франция отбеляза националния си празник с традиционния военен парад. В

...
Франция отбеляза националния си празник с традиционния военен парад. В
Коментари Харесай

Франция отбеляза националния си празник с военен парад, макар и несъвършен



Франция означи националния си празник с обичайния боен церемониал. В него се включиха близо 4300 военнослужещи и 220 бойни машини.

Не всичко се получи напълно в другояче автентично замисления церемониал за националния празник на Франция. Цветовете на изваяния в небето френски трикольор не бяха напълно по местата си, а публиката дълго опитваше да отгатне смисъла на алената диря в синьото преди въздушната войска да признае техническата неточност.

Изкусната хореография с коне, мотори и пехота на републиканската армия не се отдаде на двама жандармеристи, които се сблъскаха, само че не фатално  за благополучие и то пред самата президентска естрада.

Близо 4300 военни маршируваха по бул. " Шанз Елизе ", а 64 самолета прерязаха небето над Париж. На борда на един от тях беше и последният и обичан космонавт на французите космонавт Тома Песке. Френските сили за сигурност, помагали на популацията след урагана Ирма във френските Антили бяха на специфична респект, а офицерската школа на жандармерията уважи своя ученик и воин на Франция  Арно Белтрам, пожертвал живота си с цел да избави заложници от терористите.

Тържеството приключи с осъществяване на военни хорове и една чудесна " Марсилеза ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР