Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на

...
Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на
Коментари Харесай

Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС

Франция дава обещание експертна поддръжка на България за идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която е на двудневно публично посещаване в Париж.

Получихме поддръжка и те са подготвени да ни поддържат и да ни подкрепят с всичко, още повече, че по време на нашето председателство, в действителност има съществени провокации - дебатът за бъдещето на Европа, по този начин, както си я показва Франция - в речта, по този начин начертана от президента Макрон. Планът, който президентът Туск даде за дебатите за бъдещето на Европа, Брекзит, отбранителната политика, знаете, че Франция извънредно доста поддържа обща отбранителна политика, бюджетът, да не забравяме, че договарянията по бюджета ще стартират, това са все тематики, които са от общ интерес за двете страни. Ние получихме уверението, че те ще спомагат с експертизи, с поддръжка, от каквото имаме потребност, когато ние желаяме.

Механизмът за съдействие и инспекция за България ще обсъдят на работна закуска Захариева с министъра на правораздаването на Франция Никол Белубе.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пое ангажимент мониторингът на страната ни да отпадне до края на мандата на неговата Комисия през 2019 година Захариева е на двудневно посещаване в Париж. Ето какво сподели пред публицисти:

Ще дебатираме, несъмнено, Механизма на съдействие и инспекция, ще дебатираме и поддръжката, която Франция вероятно би могла да реализира, знаете, че сме поискали нови задачи, които са на службата за поддръжка на структурни промени във връзка с инспектората на Висш съдебен съвет и съдилищата.

Снощи, в първия ден от визитата си в Париж, вицепремиерът Захариева се срещна с външния министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан. Двамата са разискали и главния външнополитически приоритет на България - европейската интеграция на страните от Западните Балкани:

Преди всичко поради младежите там, ние би трябвало да начертаем някаква вероятност на тези страни, учредена на личните им заслуги и прогрес с промените. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР