Франция номинира Тиери Бретон, генерален директор на компанията Atos и

...
Франция номинира Тиери Бретон, генерален директор на компанията Atos и
Коментари Харесай

Франция предлага Тиери Бретон за еврокомисар

Франция номинира Тиери Бретон, общоприет шеф на компанията Atos и някогашен финансов министър, за претендент за еврокомисар за вътрешния пазар, индустрията и предприемачеството, оповестиха от пресслужбата на президента Еманюел Макрон.
" Той е човек на действието, който познава индустриалните проблеми от вътрешната страна и който, въпреки да познава брюкселските институции, няма да има бюрократичен метод към европейските въпроси, което е от значимо значение за президента ", съобщи чиновник на Елисейския замък, представен от западните медии.
Бретон е номиниран за поста в новата Европейска комисия, откакто Европейският парламент отхвърли първичната френска кандидатура на Силви Гулар. Париж упрекна Европейския парламент в основаването на  " огромна институционална рецесия "  с решението си да не утвърди номинацията на някогашния френски министър на защитата за еврокомисар.
Бретон е заемал поста финансов министър от 2005-а до 2009-а при някогашния президент Жак Ширак, е началник на Atos от 2009 година Atos е френска корпорация в областта на IT консултинга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР