Франция и Германия връчиха на партньорите си свой съвместен проект

...
Франция и Германия връчиха на партньорите си свой съвместен проект
Коментари Харесай

Франция и Германия с общ проект за реформи в ЕС

Франция и Германия връчиха на сътрудниците си собствен взаимен план за реформиране на работата и институциите на Европейски Съюз и с цел да успокоят паниките от неразбирателството сред двамата им водачи, съобщи Франс прес.
Двете страни желаят да се изготви равносметка за положението на Европейски Съюз и да се разпознава " какво би трябвало предпочитано да се реформира или усъвършенства, в това число с промени в Договорите " на Европейски Съюз, се споделя в документа.
Един от тези цели е промяната на процедурата по номиниране на ръководителя на Европейската комисия за идващите европейски избори през 2024 година
Първа полемика по предложенията е планувана на равнище непрекъснати представители на страните от Европейски Съюз още през днешния ден, показва Българска телеграфна агенция.
Париж и Берлин оферират да се сътвори група от представители на институциите на Европейски Съюз - Съвета, Комисията и Парламента - под управлението на авторитетна европейска персона. За поста е споменавано името на някогашния белгийски демократичен министър председател Ги Верхофстат, само че кандидатурата му надалеч не се радва на единомислеща поддръжка, споделиха европейски представители.
Съвместният документ на Франция и Германия има за цел да потвърди, че тези две страни към момента могат да вършат взаимни оферти макар множащите се сигнали за неразбирателства сред Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Примери за това са отхвърлянето от Макрон на германеца Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия, блокирането от Франция на започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз и изказването на френския президент, че НАТО е в положение на " мозъчна гибел ".
Френско-германското предложение би трябвало да бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз на срещата им на върха през декември. Ако това се случи, процесът ще стартира през януари 2020 година при хърватското председателство. Разглеждането на европейските политики ще е след лятото под немско председателство и ще приключи през 2022 година под френско председателство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР