Франция, Германия и Италия призоваха страните в конфликта в Либия

...
Франция, Германия и Италия призоваха страните в конфликта в Либия
Коментари Харесай

Франция, Германия и Италия се обединиха с искане за спиране на войната в Либия

Франция, Германия и Италия приканиха страните в спора в Либия и настоящите там задгранични сили неотложно да прекратят военните дейности на територията на страната. Това се показва в взаимно изказване, оповестено от външните министерства на тези три страни, съобщи БГНЕС.
" Изправени пред възходящата опасност от утежняване на обстановката в Либия и районната ескалация, Франция, Германия и Италия приканват всички страни в либийския спор неотложно и абсолютно да прекратят военните дейности и да преустановят скупчването на военни сили в страната ", се споделя в изказването.
Трите европейски страни също по този начин приканиха задграничните участници да прекратят всяка интервенция и да се съобразят напълно с оръжейното ембарго, въведено по-рано с решение на Съвета за сигурност на Организацията на обединените народи. Външните министерства на трите страни приветстват бързото привършване на договарянията във военния комитет във формат " 5 + 5 " (по пет представители от всяка страна) под егидата на Мисията за поддръжка на Организация на обединените нации в Либия (UNSMIL), работеща за преустановяване на огъня.
В изказването се споделя и, че прекратяването на военните дейности " е значим детайл за основаване на условия, нужни за ефикасното обновяване на вътрешно-либийския политически разговор, което ще обезпечи дълготрайно разрешаване на спора ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР