Франция, Германия и Испания са постигнали споразумение за започване на

...
Франция, Германия и Испания са постигнали споразумение за започване на
Коментари Харесай

Франция, Германия и Испания сключиха сделка за нов изтребител от шесто поколение

Франция, Германия и Испания са постигнали съглашение за започване на идната фаза от създаването на нов изтребител от шесто потомство (Future Combat Air System, FCAS), най-големият план в региона на защитата в Европа, чиято стойност се прави оценка на повече от 100 милиарда евро, оповестиха два източника на Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Трите страни и съответните им промишлености подписаха договорка, съобщи източник от защитата, който приказва при изискване за анонимност, само че не даде детайлности.

Източник от френското държавно управление също удостовери, че е било открито решение на пречките, съществуващи сред фирмите от отбранителната промишленост на трите страни, което е проправило пътя за прекосяване към идната фаза на плана за военен аероплан.

Според по-ранна информация идната фаза от развиването на FCAS се чака да коства към 3,5 милиарда евро, които ще бъдат поделени по равно сред трите страни.

Френската компания " Дасо " (Dassault), " Еърбъс " (Airbus) и " Индра " (Indra) - последните две съставляват надлежно Германия и Испания - вземат участие в програмата за подмяна на френските " Рафал " (Rafale), немските и испанските " Юрофайтър " (Eurofighter) от 2040 година с новите бойни машини.

Френският президент Еманюел Макрон и тогавашната немска канцлерка Ангела Меркел през юли 2017 година за първи път оповестиха проектите си за FCAS, които ще включват изтребител и редица свързани с него оръжия, в това число безпилотни летателни апарати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР