Франция е готова да предостави самолети на България до идването

...
Франция е готова да предостави самолети на България до идването
Коментари Харесай

Макрон обеща на Радев да помогне със самолети до идването на F-16

Франция е подготвена да даде самолети на България до идването на поръчаните, платените и създавани сега в Съединени американски щати 8 F-16. Това се подразбира от публично съобщение за извършен през днешния ден телефонен диалог сред френския президент Еманюел Макрон и българският държавен глава Румен Радев.

" Президентът Еманюел Макрон изрази готовността на Франция да поддържа България, тъй че Военновъздушните сили на страната ни да не изгубят отбранителни качества до приемането на предплатените от България изтребители F-16 ", написа президентският прессекретариат на Радев. 

Само преди дни, българският президент Румен Радев разгласи, че самолетите МиГ-29 имат най-вече година живот, тъй като няма кой да ги ремонтира и поддържа. Той призова да незабавно да се търсят различни варианти до пристигането на американските F-16, за които към този момент е ясно, че ще се забавят най-малко до 2025 година Дори и да дойдат тогава, то ще мине и още време преди те да бъдат включени в бойната подготвеност на България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР