Франкфурт. Хиляди служители на германската Дойче банк“ се страхуват за

...
Франкфурт. Хиляди служители на германската Дойче банк“ се страхуват за
Коментари Харесай

The Guardian: „Дойче банк“ уволнява 18 хил. свои служители

Франкфурт. Хиляди чиновници на немската „ Дойче банк “ се опасяват за бъдещето на своята работа, откакто управлението разгласи проект за преструктуриране, който планува редуциране на всеки пети работещ в банката, което се равнява на към 18 хиляди души, написа английският вестник Guardian . Планът би трябвало да бъде прибавен в интервала до 2022 година
Изпълнителният шеф Кристиян Севинг прати отворено писмо до чиновниците, в което изрази своите „ големи съжаления “ по отношение на нововъведението.
„ Първо дано да подчертая – наясно съм, че за преструктурирането на нашата банка вършим огромни съкращения. Лично аз изпитвам големи съжаления за резултата, което това ще има върху някои от вас, само че нямаме различен избор с изключение на да пристъпим към тази смяна непосредствено “, написа в обръщението си Севинг, в което са изразени желанията „ Дойче банк “ да бъде върната към своите корени.

„ За страдание би трябвало да приемем обстоятелството, че това преструктуриране ще изисква неуместни решения. Това важи изключително доста за размера на нашия личен състав и неговото редуциране. Уверявам ви, че моите сътрудници и аз разбираме, че това решение повлиява върху хората и техния живот по непредсказуем метод. Ето за какво ние ще създадем всичко допустимо с цел да използван тези съкращения колкото е допустимо по-отговорно – считам това за собствен дълг “, декларира още изпълнителният шеф.
Решението на управлението накара някои членове на изпълнителния съвет да изоставен управлението на банката, написа още изданието.
Идеята за измененията е пристигнала поради неприятното показване на банката на финансовия пазар и правните проблеми в последните години.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР