Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 сгради, нейна собственост, ще монтира

...
Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 сгради, нейна собственост, ще монтира
Коментари Харесай

Фотоволтаици върху 24 сгради ще монтира община Кюстендил

Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 здания, нейна благосъстоятелност, ще инсталира Общината в Кюстендил, сподели кметът на града Петър Паунов. Обследвани са покривите на 31 сради, 7 от тях са несъответствуващи за фотоволтаик. Така ще се понижат разноските за ток и газ, които заплаща Общината.

Експерти създали обсбедванията на постройките гратис - поради положителните взаимоотношения с общината. Върху покривите ще могат да се инсталират фотоволтаици с мощ над 1 мегават, сподели кметът на града Петър Паунов:

" 24 от тези здания могат да бъдат част от енергийната система, с помощта на слагане на фотоволтаици, тъй че от тук нататък стартират анализите неотложно с сътрудниците и пристъпване към процедури по търсене на средства и осъществяване на тези планове, тъй като трагичната зима, която отмина, се надяваме да не се повтори. Ние към този момент търсим бързи вложения, с цел да можем да облекчим режима на общината. В противоположен случай се обрисува на мрачно и на студено да се седи зимата, тъй като е ужасно като виждам цените на тока, които идват най-малко по нашите фактури. Така че благодарим на сътрудниците, благодарим на сътрудниците. Факт е и мисля, че сме първата община, която е направила проучване на всичките си покриви сега, до подробност знаем къде какъв брой мегавата могат да се инсталират, мощности над един мегават ".

Повечето - в случай че не и всички, общински обекти и звена в Кюстендил са на газ, месечно Общината заплаща над 100 хиляди лв. за разходвано синьо голиво, споделиха финансисти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР