Фотоволтаична централа ще захранва и част от уличното осветление* Започва

...
Фотоволтаична централа ще захранва и част от уличното осветление* Започва
Коментари Харесай

Община Сандански изгражда фотоволтаична централа на административната си сграда


Фотоволтаична централа ще зарежда и част от уличното осветление*
Започва построяването на нова фотоволтаичната електроцентрала на покрива на постройката на община Сандански. Тя ще бъде построена посредством монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административната постройка.
Предвижда се на покрива, върху железна структура, да се слагат 33 фотоволтаични панела, като общата мощ на фотоволтаичната централа ще бъде 15кW. Изградената фотоволтаична електроцентрала ще обезпечава висока продуктивност, като предстоящите изгоди от системата съставляват покриване на към 21% от годишните енергийни потребности от електрическа енергия на постройката.
За потребностите на част от системата за улично осветяване на град Сандански се построява фотоволтаична централа и на покрива на постройката на „ Стройкомтранс “ ЕООД, като към този момент е осъществен монтажът на фотоволтаичните панели върху покрива на постройката.
Фотоволтаичната централа се състои от два самостоятелни блока (всеки с мощ 7, 5 kWp), състоящи се от фотоволтаични панели, инвертор и акумулаторен блок (мощност от 9, 6 KWh).
Първият блок, в построената фотоволтаична система, ще създава и зарежда електрическа сила в акумулаторни блокове (батерии), от който в тъмната част на денонощието ще се зарежда уличното LED осветяване на ул. „ Асен Златаров “, ул. „ Димитър Полянов “, ул. „ Стефан Стамболов “, ул. „ Тодор Каблешков “, ул. „ Бистрица “, ул. „ Панайот Волов “, ул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Ген. Гурко “ в град Сандански.
Вторият блок ще зарежда уличното LED осветяване на ул. „ Любен Каравелов “, ул. „ Първи май “, ул. „ Радецки “, ул. „ Трети март “, ул. „ Александър Батенберг “, ул. „ Станке Димитров “, ул. „ Георги Бенковски “, ул. „ Лагадина “, ул. „ Вардар “, ул. „ Места “ в град Сандански.
Чрез построяването на фотоволтаичните централи за лични потребности, предстоящите резултати за община Сандански са:
Намаляване на разноските на общинския бюджет и делегираните бюджети на ползвателите на общински сгради;
Придобиване на опит при създаване на фотоволтаични централи за лични потребности и потребление на опита за мултиплициране на системата и на други обекти общинска собственост;
Възможност за надграждане на инсталацията и бъдещи съоръжения с увеличение на конфигурираната мощ и присъединение на други потребители, каквито могат да бъдат зарядни станции за електрически автомобили, нови елементи от системата за улично осветяване, фасадно и парково осветяване, видеонаблюдение и други.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР