Фотосесия за бременност на индийска транссексуална двойка, която прекъсва хормоналната

...
Фотосесия за бременност на индийска транссексуална двойка, която прекъсва хормоналната
Коментари Харесай

Бременна транссексуална двойка стана хит в социалните мрежи

Фотосесия за бременност на индийска транссексуална двойка, която прекъсва хормоналната си терапия, с цел да има бебе, се споделя необятно в обществените мрежи.

21-годишната Зия Павал и 23-годишният ѝ сътрудник Захад, които живеят в южния щат Керала, са в развой на смяна на пола, когато вземат решение да имат дете.

Снимка: Инстаграм -paval19

Зия, която споделя, че постоянно е желала да бъде родител, е записана като мъж при раждането си, а в този момент се разпознава като жена.

Захад, който употребява единствено едно име, при раждането си е бил записан като жена, а в този момент се разпознава като мъж. В момента той е бременен и двойката чака скоро да посрещне бебето си.

Снимка: Инстаграм -paval19

На страниците на двойката в обществените мрежи заваляха поздравления.

Зия и Захад споделят, че техният опит може би е необичаен в Индия, тъй като " доколкото знаем, никой различен не се е наричал биологичен родител в транссексуалната общественост ".

Снимка: Инстаграм -paval19

Смята се, че в Индия има към два милиона транссексуални, въпреки че съгласно деятели броят им е по-голям. През 2014 година Върховният съд на Индия постанови, че те имат същите права като останалите хора.

Въпреки това транссексуалните към момента се борят за достъп до обучение и опазване на здравето и постоянно се сблъскват с предубеждения и стигма.

Когато Зия и Захад се срещат преди три години, и двамата са отчуждени от фамилиите си.

" Аз съм от консервативно мюсюлманско семейство, което в никакъв случай не ми е разрешавало да изучавам типичен танци ", споделя Зия. Родителите ми бяха ортодоксални дотам, че ми подстригваха косата, с цел да не танцувам. "

Снимка: Инстаграм -paval19

Зия споделя, че е напуснала дома си, с цел да взе участие в юношески фестивал, и в никакъв случай не се е върнала.

Научила се е да танцува в общностен център за транссексуални. Сега тя преподава танци на възпитаници в област Кожикоде.

Захад, който има обучение на счетоводител, е от християнско семейство от рибарската общественост в град Тируванантапурам. В момента работи в супермаркет.

Той е напуснал фамилията си, откакто се е разкрил пред тях като транссексуален. Но откакто е забременял, фамилията му е приело двойката и я е подкрепяло.

" Те оказват помощ на Захад по време на бременността ", споделя госпожа Зия.

Първоначално майката на Захад е помолила двойката да не разгласява бременността. Те я оповестиха на страницата си в Instagram предходната седмица, откакто тя даде позволение.

Зия споделя, че фамилията ѝ към момента не се е примирило.

Двойката взема решение да има дете преди година и половина, когато и двамата са на разнообразни стадии от промяната на пола си, споделя Зия.

Яйчниците и матката на Захад към момента не били отстранени, по тази причина двойката спряла хормоналната терапия по съвет на лекарите си.

Лекарите на двойката не са упълномощени да приказват пред медиите.

" След като бременността завърши, те могат да възобновят лечението с полови хормони ", споделя доктор Махеш ДМ, ендокринолог в град Бангалор, който е работил с няколко транссексуални хора.

Двойката споделя, че транссексуалната общественост е приела доста добре тяхната бременност.

" Разбира се, има хора както в транссексуалната общественост, по този начин и отвън нея, които имат вяра в стандартите. Те считат, че транссексуален мъж не може да носи бебе ", споделя Зич.

" Но това няма значение. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР