Фотоизложбата продължава до края на седмицата в Spinelli Hall на

...
Фотоизложбата продължава до края на седмицата в Spinelli Hall на
Коментари Харесай

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя изложбата СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ

Фотоизложбата продължава до края на седмицата в Spinelli Hall на Екологичен потенциал

Вълнуващото събитие, което бе публично намерено през вчерашния ден и ще продължи да посреща посетители в Европейския парламент до 22 март 2024 година, е доказателство за обединените старания на разнообразни жители и институции и груповата човешка отговорност, която има силата да трансформира света и да го прави по-добро място, където се цени и зачита животът на всички същества със съчувствие и грижа. С изложбата в Европейския парламент ЧЕТИРИ ЛАПИ отбелязва значим стадий в историята на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, като затвърждава задачата на убежището да предлага втори късмет на избавените кафяви мечки и отсега нататък.
 
„ Вярвам, че с помощта на напъните на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо и с поддръжката на община Белица, можем да следим по какъв начин в последните 20 години се появи потомство, което не приема животните да бъдат употребявани за развлечение на хората. Вярвам в това ново потомство, което ще се отнася към животните с почитание, съпричастност и схващане. ”, това показа по време на откриването на изложбата Димитър Иванов, шеф на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица.
 
Сред присъстващите на формалното разкриване в понеделник вечер бяха домакините от Renew Europe, представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо, кметът на Белица, други български кметове, медии, посетители в Европарламента и български и непознати евродепутати от разнообразни политически фамилии в Европейския парламент.  
 
Мартин Хойсик от Renew Europe и заместник-председател на Европейския парламент, показа: “Примерът на Белица, образецът за смяна в България, е нещо, което повече европейски страни, които към момента разрешават частно развъждане на диви животни могат и би трябвало да последват. Поласкан и признателен съм, че мога да подам ръка за изложбата в Екологичен потенциал, тъй като се надявам, че повече сътрудници ще научат за капацитета на парка в България, че хуманността към животните върви ръка за ръка с обезпечаването на по-добър живот за хората и това е посланието, което желаеме да изпратим ”.

В 20 фотографии - хроника на над 20 годишния път на парка и неговите жители, изложбата „ Спасените: 20 години история ” представя  осъществявания с драматизъм, само че и със избавление и оптимизъм - живот на мечките от ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица. Изложбата отразява еволюцията и задачата на парка и улавя завладяващи моменти от всекидневието на неговите жители, които служат като доказателство за устойчивостта, състраданието и трансформиращото влияние на убежището в Белица.  
 
За ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица:
 
Създаден посредством взаимните старания на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардo, ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря порти за първи път през 2000 година Първоначалната му задача е да обезпечи несъмнено леговище за всички „ танцуващи “ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Жестоката процедура на употреба на мечките за развлекателни цели продължава до 2007 година, когато ЧЕТИРИ ЛАПИ сполучливо избавя и последната от тези мечки, отбелязвайки края на една жестока епоха. ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица в този момент е неповторимо кътче в България, което предлага втори късмет на избавени кафяви мечки. Разположен в естествена среда в предпазена зона, разпростряла се на повече от 12 хектара, паркът действа по специфичен дизайн, който прилича света на кафявите мечки в естествената им среда.  
 
Досега българският парк е дал късмет за нов живот на танцуващи мечки от разнообразни балкански страни. Днес ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица е непрекъснат дом за 17 мечки, които са били наранени от човешката активност, в това число – такива, отглеждани в плен или при несъответствуващи условия.  
 
Всеотдайните грижи за благосъстоянието на тези превъзходни същества са поверени на екипът от изключителни експерти от ЧЕТИРИ ЛАПИ България, които работят неуморно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Тяхната отдадена ангажираност подсигуряват, че мечките в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица получават грижите и вниманието, които заслужават, като се развиват в предпазена среда, най-близка до естествения им хабитат.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР