Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в

...
Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в
Коментари Харесай

Деца и младежи, настанени в социални институции, се включиха в творчески ателиета по фотография

Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в обществени институции, които в границите на 3 месеца се включиха в креативен ателиета по снимка, оповестиха от Столичната община.

Те дават опция децата да се срещнат от близко с изкуството, да се учат от най-добрите и да станат забележими за обществото посредством него.

Проектът включва провеждането на 3 курса по изобразително изкуство и приложни изкуства, като основаните произведения се излагат в градски пространства. Част от тях към този момент са сложени в откритата изложба в парк " Заимов ".

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави младите създатели и благодари на председателя на сдружението Милена Нейова за работата с децата.

" Чрез изкуството променяте всекидневието на децата и им показвате нови хоризонти, а това е доста значимо за тяхното развиване, социализация и самочувствие “, сподели кметът.

Заниманията са  водени от трима от най-изявените наши фотографи от разнообразни генерации – Симон Версано, Татяна Дечева и Яна Лозева. 

Проектът " Ангелски прахуляк " се извършва с финансовата поддръжка на Столична община – Програма " Европа 2021 " от съдружие " Прегърни ме " в партньорство с регион " Оборище ".

Снимка:Татяна Дечева

По обявата работи: Ралица Тачева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР