Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова

...
Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова
Коментари Харесай

Безгрижното лято през погледа на фотографа Слим Ааронс

Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова каквото не сме го имали. Съвсем нехайно, жежко, като че ли безпределно. Вечна почивка, в която сутрините на плажа незабелязано минават в час за коктейли, ден след ден, а хората от фотосите му са в едно непрестанно положение на dolce far niente.

Американец по генезис, той пътува из Европа и снима летния живот на холивудските звезди и европейската аристокрация след Втората международна война, интервал, прочут като положителните времена. Описва работата си по следния метод: „ привлекателни хора вършат привлекателни неща на привлекателни места “ и кръстосва най-мечтаните дестинации с камерата си, от Монако, през, до Сен Тропе, представяйки ни една действителност, надалеч от действителността.

Хората в фотосите му са постоянно щастливи, в своите обилни вили с кристално сини басейни, до момента в който се пекат на скалисти плажове, или пък вечерят навън в. Да, работата му не показва действителността, а е едно самобитно бягство от нея. Но понякога имаме потребност тъкмо от това, да сложим розовите очила, даже и единствено за един следобяд и да разгледаме фотографиите му (с в ръка).

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР