Фотографът от Пловдив Атанас Търпанов с разказ в социалните мрежи

...
Фотографът от Пловдив Атанас Търпанов с разказ в социалните мрежи
Коментари Харесай

Фотограф: Това, което видях в ромската махала на Слатина, ме потресе напълно

Фотографът от Пловдив Атанас Търпанов с роман в обществените мрежи за това, което е видял в най-тежко пострадалите от наводненията в Карловско селa.

След няколко дни снимане на наводненията в Каравелово и Богдан през днешния ден съумях да стигна и до Слатина и по-специално ромската махала на селото. Това, което видях там ме потресе изцяло. Макар да не са наранени толкоз колкото на другите места, помощ за хората там няма, доброволци при тях няма, а имат потребност от машини и най-много щипки и багери за почистване на дърветата сред къщите, пакетирана храна, пелени, облекла, обувки за децата и най-много опция за настаняване на хората, чиито къщи са паднали.

В момента те са настанени в салона на бившето учебно заведение, при срамни условия, липса на тоалетна, място за готвене и ток и вода.

Ако някой има опция да помогне с гореизброените неща съгласно мен най-хубавия вид е да се върви на място, не даравяйте на обществено оповестените сметки за тези хора, парите или продукти/дрехи няма да стигнат до тях.

Над 90 тежки строителни машини разчистваха през вчерашния ден провалите в потърпевшите от наводнението карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. В построяването и укрепването на речните корита, почистването на улиците и частните дворове в селата се включиха 3 фадроми, 3 булдозера, 7 щипки, 12 верижни багера, 24 колесни комбинирани багери, 36 камиона. Работата и дилемите на тежката техника беше координирана и разпределяна от отговорниците за всяко село, избрани от Кризисния щаб на Община Карлово. Днес се чака най-малко същия брой машини да се включи още веднъж в работата.

С безплатен труд на помощ на потърпевшите от наводнението през вчерашния ден се притекоха над 1000 души доброволци от цялата страна.

Заедно с тях провалите разчистваха над 100 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и Военновъздушни сили, както и 50 курсанти от Националния боен университет " Васил Левски “ – Велико Търново и 40 курсанти от Висшето военно-въздушно учебно заведение " Георги Бенковски “ – Долна Митрополия. Днес военнослужещите и курсантите още веднъж ще оказват помощ на популацията.

Отново се чакат доста доброволци, Община Карлово е основала нужната организация по разпределянето им по обекти, както и по обезпечаването на нужните принадлежности – лопати, ботуши, кофи, колички и други

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР