ФотоФабрика“ в партньорство с Градската художествена галерия Борис Георгиев“ –

...
ФотоФабрика“ в партньорство с Градската художествена галерия Борис Георгиев“ –
Коментари Харесай

Изложба на ФотоФабрика заема оградата на Варненската художествена галерия

 " ФотоФабрика “ в партньорство с Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ – Варна, показва изложбата " Природата като леговище “, оповестиха от пресслужбата на галерията. Фотографиите ще бъдат експонирани на оградата на Галерията, която в пандемичните условия стартира да играе роля на изложбена зала. Началото ще бъде на 15 юни, без официалности, както и допуска самата локация.

Представянето на изложбата във Варна е част от плана " Фотофиксаж “, реализиран с поддръжката на Национален фонд " Култура ".

За своя план уредниците от " ФотоФабрика “ споделят: " Навън " е мястото, където от ден на ден желаеме да бъдем.  Защото природата е повода да търсим и намираме салдото в себе си. В последните месеци, когато пътят на открито минава първо през противоположен завой във вътрешността в мозъка ни, " ФотоФабрика “ събира за своята годишна външна галерия фотографите Димитър Караниколов, Владо Донков и Веселин Атанасов – създатели, чийто фокус е точно природата като първоизточник на сила и мощ. “

Авторите в изложбата:

Димитър Караниколов е проектант и фен фотограф. Прави архитектурни визуализации, около които стартира да се занимава с снимка. В последните години пътува на профилирани фотографски експедиции по света и " лети " с дрона си над разнообразни места и хора, които наподобяват още по-автентично от високо. Негови фрагменти са оповестени от National Geographic, Lonely Planet, Fubiz и Designboom. През 2019 година печели International Photography Awards в категория Travel Photography. През 2020 година става въздушен фотограф на годината на Aerial Photo Awards в категория Fine Arts.

Владо Донков е фотограф, който снима на открито. Но не просто отвън града, в природата, а и отвън познатата граница на цивилизацията, като е посветил десетилетия от работата си на фотоси в студени и слабонаселени полярни региони. Дългите му независими експедиции в Арктика, без да види жив човек с месеци, го карат да обикне хората повече и по този начин стартира да преподава снимка на възпитаници от пет континента. Живял е и е работил в Норвегия, Англия, Малта, Съединени американски щати. Избран е за член на Кралското географско сдружение в Лондон и от време на време изнася лекции, курсове и презентации в разнообразни елементи на света. Води ветроходни и пешеходни експедиции с дребни групи. Снима за организации и клиенти като Outdoor Photography, National Geographic, Hasselblad, Volvo, The Telegraph.

Веселин Атанасов е IT експерт, който обожава да пътува и да снима. Започва да се занимава с снимка през 2014 година след интервал на вълнуващи пътувания в Азия и Южна Америка. Веселин е самообразован фотограф с извънреден персонален жанр. През 2018 година става Open Photographer of the Year на Sony World Photography Awards.

Изложбата може да се види от 15 до 30 юни 2021 година на оградата на ГХГ - Варна на ул. " Любен Каравелов “ 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР