Фосфорни бомби са използвали руските войски в района на Луганск,

...
Фосфорни бомби са използвали руските войски в района на Луганск,
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че Русия е използвала фосфорни бомби в Луганск

Фосфорни бомби са употребявали съветските войски в региона на Луганск, има починали и ранени

Това заяви в Telegram ръководителят на Луганската регионална администрация Сергей Гайдай. Повредени и унищожени са доста къщи, съобщи

Руските елементи не престават да нанасят удари по разнообразни градове в цялата страна, в това число Киев, Харков и Чернигов. Най-тежко е ситуацията в обсадения от седмици пристанищен град Мариупол.

Ние издържахме шест пъти по-дълго, в сравнение с планираше врагът, съобщи тази нощ в послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски, представен от Укринформ.

"Те бяха сигурни, че Украйна не е страна. Те бяха сигурни, че ние не сме народ. Те сами се излъгаха ", сподели той по адрес на управлението на Русия. По думите му "това е тяхното държавно самоубийство, а ние единствено защищаваме своя живот ".

В речта си Зеленски се обърна и към жителите на Русия, като заявява, че Киев поставя всички старания да постави завършек на тази война и увери, че тогава съветски деца "повече няма да бъдат пращани на умират на наша земя, на наша територия ". "Спасявайте своите синове от войната, разказвайте истината за войната ", прикани президентът на Украйна. Той прикани руснаците, в случай че имат опция, да напущат Русия, с цел да не заплащат налози, с които да се води война.

Зеленски насочи апел и към хората от целия свят, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Излезте, носейки украинските знаци, с цел да отбраните Украйна, с цел да отбраните свободата, с цел да отбраните живота! ", съобщи Зеленски. "Съберете се на площадите, на улиците, излезте на открито, направете по този начин, че вашият глас да бъде чут ", добави той.

"Изразете мнението си, протестирайте от вашите офиси, от вашите домове, от вашите учебни заведения и вашите университети, протестирайте в името на мира! ", акцентира той. "Светът би трябвало да спре войната ", съобщи Зеленски.

Посланието на украинския президент бе отправено броени часове преди в Брюксел да се проведат една след друга три срещи на върха - на НАТО, на Г-7 и на Европейски Съюз, отдадени на войната в Украйна. Зеленски ще приказва на тях посредством видеоконферентна връзка. Той към този момент прикани НАТО да достави оръжия на страната му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР