Форумът Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в областта

...
Форумът Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в областта
Коментари Харесай

Форум за Шенген и ключовата роля на България за граничната сигурност на ЕС

Форумът „ Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в региона на граничната сигурност “ ще се организира в белгийската столица през днешния ден, съобщи от Брюксел специфичният делегат на БГНЕС Димитър Русков.


Евродепутатът от Европейската национална партия (ЕНП)/ ГЕРБ Емил Радев е уредник на конференцията, разграничена в три панела, която ще засегне всички значими тематики, сплотяващи България и икономическата зона.

Стратегическата роля на София и пречките пред присъединението ни към Шенген ще бъдат основните тематики на събитието. И в трите елементи на конференцията ще има опция за въпроси от страна на българските публицисти.

Събеседници на зам.-председателя на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал Емил Радев ще бъдат ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола и министъра на вътрешните работи на Испания и представител на Председателството на Европейски Съюз Фернандо Гранде–Марласка Гомес, както и непрекъснатият представител на страната ни в Европейски Съюз дипломат Румен Александров.

Откриващо слово по основната тематика ще насочи и основният прокурор Борислав Сарафов.

Стратегическата позиция на България ще бъде акцентът в панел I. Въпросът ще бъде разискван от шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ Антон Златанов и заместник-главният прокурор при Върховната касационна прокуратура Мария Павлова.

Панел II ще бъде ориентиран най-вече към обмена на информация за ръководство на границите на Европейски Съюз. Особеностите по тематиката ще бъдат оценени и изяснени в детайли от шефа на Главна дирекция „ Национална полиция “ Атанас Илков и Оливие Ониди, зам. общоприет шеф на Групово дело „ Миграция и вътрешни работи “ на Европейската комисия.

В третия и най-съществен панел думата ще имат Ивелина Дундакова, зам.-министър на вътрешните работи у нас, Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ и член на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал, румънският му сътрудник Лоран Винце – член на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, както и проф. доктор Дж. Дж. Райпма, учител по европейско право в университета в Лайден, Нидерландия.

Третият панел слага фокус върху провокациите и напредъка по пътя на България и Румъния към Шенген. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР