Формула 1 загуби над 200 млн. долара само за първите

...
Формула 1 загуби над 200 млн. долара само за първите
Коментари Харесай

Формула 1 загуби над $200 млн. за 4 месеца

Формула 1 загуби над 200 млн. $ единствено за първите 4 месеца от годината поради пандемията от ковид. Собственикът на спорта " Либърти Медия " заяви, че от януари до април спортът има доходи от 39 млн. $, до момента в който за същия интервал през предходната година са били $246 млн. Приходите от главните източници - такси за семейства на надпревари, спонсорски контракти и телевизионни права са паднали от 139 млн. до едвам 13 млн. Страничните доходи също са намалели доста - от 48 млн на 26 млн.

Заради пандемията Формула 1 отсрочи първите 10 надпревари от сезона. " Тъй като нямаше надпревари в първото четиримесечие на 2020, главните доходи се състоят единствено от спонсорски контракти, които не са свързани непосредствено с правата за стартовете в този интервал. Няма и такси от семейства, нито пари от телевизионни права ", гласи част от известието на притежателите

Президентът и изпълнителен шеф на Формула 1 Чейз Кери пък не изключва вид през 2020 въобще да няма надпревари. В диалог с вложителите той съобщи, че се работи по проект за справяне със загубите, в случай че целият сезон пропадне. Все отново Кери се надява сезон да има, а за момента първият плануван старт е в Австрия на 5 юли. Кери удостовери, че евентуално ще има две поредни надпревари на " Ред Бул Ринг ", а второто ще е на 12 юли.

" Нашата цел е да стартираме сезона в уикенда на 4 и 5 юли в Австрия. Вероятно по-късно ще има още един спортен уикенд там на 11 и 12 юли ", съобщи президентът на Формула 1. Според " Скай Спортс " съвсем несъмнено ще има две следващи надпревари и на " Силвърстоун " на 19 и 26 юли.

Кери към момента счита, че сезон 2020 може да включва сред 15 и 18 старта. Той удостовери проектите първо да има надпревари в Европа през август и септември, следвани от такива в Евразия, Азия, Северна и Южна Америка, а последните да са в Близкия изток. 

" Очакваме европейските стартове да са без почитатели. Имаме прогрес в образуване на надпревари, които да са безвредни за всички. Надяваме се да има почитатели в по-късните стадии от сезона ", добави президентът 

Той не изключва да се провеждат надпревари на писти, които не участваха в първичния календар за 2020, който включваше 22 надпревари: " Говорим с всички промоутъри, както и с писти, които не са в календара сега, с цел да сме сигурни, че сме проучили всички варианти. "

Не е изключено да има съревнование в Германия, която към този момент позволи подновяването на Бундеслигата. Другите писти, които не са в календара за сезон 2020, само че може да одобряват надпревари са " Имола " в Сан Марино, " Ещорил " в Португалия и " Сепанг " в Малайзия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР