Формула 1 се е превърнала в клуб на богаташките момчета,

...
Формула 1 се е превърнала в клуб на богаташките момчета,
Коментари Харесай

Хамилтън: Формула 1 се превърна в клуб на богаташките момчета

Формула 1 се е трансформирала в " клуб на богаташките момчета ", съобщи Люис Хамилтън в изявление за испанския в. " Ас ". Седемкратният международен първенец добави пред мадридското издание, че за него е щяло да бъде невероятно да пробие в спорта при сегашната среда.

" Растейки в обикновено семейство от междинната класа, няма метод да можеше да съм тук. Момчетата, против които се бориш, имат толкоз доста повече пари - съобщи 36-годишният британец. - Трябва да работим за смяна на това, с цел да създадем спорта по-достъпен - както за богатите, по този начин и за хората с по-скромни благоприятни условия. "

Пилотът на " Мерцедес " е отгледан в общински парцел в Стивънидж в британското графство Хертфордшир, до момента в който татко му работел на няколко места, с цел да финансира юношеската му кариера в автомобилните спортове. На 13-годишна възраст е включен в програмата за млади водачи на " Макларън " и " Мерцедес ", които поемат издръжката му оттам-нататък.

От актуалните 20 водачи в F1 трима са синове на милиардери - канадците Ланс Строл ( " Астън Мартин " ) и Никълъс Латифи ( " Уилямс " ) и руснакът Никита Мазепин ( " Хаас " ). Други двама пък са наследници на някогашни водачи в най-комерсиалния моторен спорт - Макс Верстапен ( " Ред Бул " ) и Мик Шумахер ( " Хаас " ).

С помощта на " Мерцедес " Хамилтън основа фондация, която да притегля повече представители на малцинствата към автомобилните спортове. Също по този начин беше основана специфична комисия, която да проучва за какво малцинствата са едва показани във Формула 1.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР