Формула 1 отмени всички три състезания на територията на Северна

...
Формула 1 отмени всички три състезания на територията на Северна
Коментари Харесай

Без Формула 1 в Северна Америка

Формула 1 анулира всички три надпревари на територията на Северна Америка заради пандемията от ковид и добави три спирки от Европа, в това число старите любимци Имола и Нюрбургринг, в календара.

Докато предходно плануваните Гран При-та в Канада, Тексас, Мексико, както и това в Южна Америка на пистата в Бразилия, Формула 1 показа в свое изказване, че португалският град Портимао ще дебютира в календара на най-престижната автомобилна конкуренция. „ Поради неспиращите случаи на инфектирани с ковид, локалните ограничавания и значимостта от това да запазим общностите и нашите сътрудници в сигурност, няма да бъде допустимо да проведем надпреварите в Бразилия, Съединени американски щати, Мексико и Канада през този сезон “, се споделя в изказването на Ф1. Отмените доведоха броя на надпревари, които отпадат от календара за 2020, до 11. Останалите жертви на ковид са Австралия, Франция, Монако, Нидерландия, Азербайджан, Сингапур и Япония.

Промененият календар към този момент има 13 надпревари, като Формула 1 се цели в стеснен шампионат от сред 15-18 старта, като последните ще бъдат в Бахрейн и Абу Даби в средата на декември. 15 Гран При-та е минимумът, който се изисква за извършване телевизионните контракти. Отложеното съревнование на Китай в Шанхай също се чака да бъде анулирано, само че Виетнам остава вероятен вид, като се заприказва и за завръщане на Малайзия на пистата „ Сепанг “. Формула 1, чийто рекламна права се държат от основаната в Съединени американски щати компания Liberty Media, съобщи, че чака с неспокойствие завръщането на Америките следващата година. Съединени американски щати в четвъртък задмина броя от 4 млн. инфектирани с ковид души след първия документиран случай в страната през януари. Тексас, който трябваше да одобри Гран При-то в Съединени американски щати на пистата в Остин на 25 октомври, е един от най-засегнатите от болестта щати. Бразилия, с доказани случаи от близо 2.3 млн. души, е с най-вече случаи отвън Съединени американски щати, до момента в който Мексико заема четвърто място в света по брой умряли.

Ф1 добави, че Нюрбургринг ще одобри Гран При на Айфел, по името на немския район, на 11 октомври – давайки на първенците от Мерцедес домашно съревнование. Португалското Гран При-то ще се състои на 25 октомври на пистата „ Алгарве “, първото съревнование в страната от 1996 година, и Имола ще одобри Гран При на Емилия Романя на 1 ноември – давайки на Италия три надпревари от календара за първи път в историята. Другите две са Монца и Муджело – второто, благосъстоятелност на Ферари, което ще семейства на юбилейното съревнование под номер 1000 за италианския отбор в Световния шампионат през септември. Единственият различен случай в историята, в който страна е приемала три надпревари в един сезон, е през 1982, когато Съединени американски щати организира Гран При-та в Делрей Бийч, Детройт и Лас Вегас. Имола преди одобри Гран При на Италия през 1980 и Гран При на Сан Марино от 1981 до 2006. Трикратният международен първенец на Ф1 от Бразилия Аертон Сена умря там през 1994, до момента в който караше за Уилямс.

Старата писта в Нюрбургринг за последно беше част от календара през 2013. Питата изпадна в неплатежоспособност през 2012 и смени собствеността си две години по-късно. В дългата си история, пистата е посрещала надпревари, одобрявани като Гран При на Германия, Европа и Люксембург.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР