Формула 1 освободи временно половината от служителите си, за да

...
Формула 1 освободи временно половината от служителите си, за да
Коментари Харесай

Формула 1 освободи временно половината си служители

Формула 1 освободи краткотрайно половината от чиновниците си, с цел да понижи финансовите си загуби поради ковид. Спортът ще си спести заплати на към 200 души в идващите два месеца, а въпросните чиновници ще се възползват от държавната схема във Англия за пандемията и ще получават 80% от възнагражденията от страната.  Висшите ръководители на спорта са се съгласили заплатите им да бъдат понижени с 20% , а президентът и изпълнителен шеф на Формула 1 Чейз Кери непринудено е предложил възнаграждението му да бъде понижено " с много повече " съгласно " Би Би Си ".

Сезонът във Формула 1 към момента не е почнал, а под опасност са и трите съществени източника на доходи за спорта. Според " Гардиън " парите от телевизионни права са 38% от приходите, таксите за семейства на надпревари са 30%, а от спонсори идват 15%. Заради пандемията към този момент 9 надпревари бяха анулирани или отсрочени. По контракт и малките екрани, и спонсорите би трябвало да получат отплата, в случай че стартовете са под 15. 

Гран при на Канада стана деветото съревнование, отсрочено поради ковид. Стартът на пистата " Жил Вилньов " трябваше да се състои на 14 юни, само че е отсрочен за " несигурно време ". Така първото съревнование за сезона може да е Гран при на Франция на 28 юни. Наскоро Чейз Кери съобщи, че се надява Формула 1 да има сезон с " сред 15 и 18 надпревари ", като шефовете на спорта ще се опитат да намерят нови дати за най-малко част от отсрочените стартове. От 9-те надпревари до момента само тези в Австралия и в Монако бяха анулирани.

Част от тимовете във Формула 1 също освободиха краткотрайно чиновници и понижиха заплатите на водачите си. Международната федерация по автомобилизъм (FIA) пък удължи периода, в който фабриките на отборите би трябвало да бъдат затворени, от 21 на 35 дни.  Седемте отбора във Англия се включиха в самодейност за производство на респиратори. Шампионът " Мерцедес " заяви, че към този момент създава по 1000 респиратора на ден.

Заради рецесията тимовете във Формула 1 се съгласиха да понижат тавана на бюджетите за идващия сезон от 175 на 150 млн. $. Част от отборите желаеха таванът да бъде свален до 100 млн. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР