Формирането на новото правителство на Афганистан е в последния си

...
Формирането на новото правителство на Афганистан е в последния си
Коментари Харесай

Талибаните сформираха правителство

Формирането на новото държавно управление на Афганистан е в последния си стадий, съобщи през " Ал Джазира " един от водачите на талибаните Анас Хакани. " Правителството е готово на 90-95 на 100, ще го обявим през идващите дни ", разгласи Хакани.
На процедура главните постове са поделени сред водачите на движението, считат разнообразни източници. 

Лидер на ислямския емират Афганистан ще бъде ръководителят на придвижването " Талибан " емир Хайбатулла Ахундзада. той е отпред на талибаните от 2016 година, когато замести Ахтар Мансур - погубен от американците при ракетен удар по автомобила му.

Абдул Гани Барадар, първи заместител емир и водач на политическото крило на придвижването, ще бъде външен министър на страната. 
Якуб Ахунд - военният водач на придвижването и наследник на създателя на " Талибан " молла Омар, става началник на Министерството на защитата.

Халифа Хакани, наследник на Джалалудин Хакани /основател на мрежата " Хакани " / ще бъде министър на вътрешните работи. 

Вече са назначени министър на опазването на здравето и на образованието и губернатори на 33 от 34-те провинции в страната

Останалите министри от афганистанския кабинет ще бъдат оповестени скоро.

По-рано през днешния ден представителят на талибаните Вахидула Хашими съобщи, че в Афганистан няма да има народна власт, водач на страната ще бъде водачът на талибаните Ахундзада, а спор за политическата система в страната няма да има защото афганистанците ще живеят съгласно шериата.

Ахмад Масуд, водачът на настоящия в Панджшир Фронт за опозиция на Афганистан, разгласи по-рано през днешния ден, че битката против талибаните ще завърши, в случай че те основат " приобщаващо " държавно управление и подсигуряват ценене на гражданските права

В средата на месеца беше обявено, че талибаните водят договаряния за образуване на „ отворено ислямско държавно управление с присъединяване на всички заинтригувани страни “ в Афганистан. Според Сухейл Шахин, представител на политическата работа на придвижването в Катар, освен талибаните могат да влязат в новото афганистанско държавно управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР