Формацията "Демократична България" внесе в Централната избирателна комисия жалба срещу

...
Формацията "Демократична България" внесе в Централната избирателна комисия жалба срещу
Коментари Харесай

Демократична България с жалба до ЦИК заради клип с разстрел на депутати

Формацията "Демократична България " внесе в Централната изборна комисия тъжба против избирателен клип на партия „ Възраждане “, публикуван в интернет пространството на 22 май. Клипът се намира на линк: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/1071364556394950/

Видеото демонстрира по какъв начин мъж в костюм разстрелва с две автоматизирани оръжия цяла зала, цялостна с публично облечени мъже и дами. Следва обликът на Калашников от компютърна игра, който бива презареден и по-късно стартира да стреля на фона на думите "Възраждане, единствено ние можем ". Клипът приключва с апела: "27, в случай че отговорът ви е ДА ". Видеото е взето от сериала "Слуга на народа ", в който основната роля играе новият президент на Украйна Володимир Зеленски. В сериала той си фантазира по какъв начин разстрелва корумпирания украински парламент.

"Разпоредбата на член 183, алинея 3 от ИК категорично не разрешава потреблението на пропагандни материали, които заплашват живота и здравето на жителите, частната, общинската и държавната благосъстоятелност и сигурността на придвижването, както и на материали, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите ", се споделя в жалбата.

Според групировката свободата на сдружаване и изложение на политически убеждения е обезпечена от Конституцията, само че това право не може да се употребява за накърняване на правата и положителното име на другиго и за приканване към насилствена смяна на конституционно открития ред, към осъществяване на закононарушения, към разпалване на омраза или към принуждение над личността.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР