Ford Pro - глобалното бизнес звено за търговски автомобили на

...
Ford Pro - глобалното бизнес звено за търговски автомобили на
Коментари Харесай

Ford ще произведе първия си електромобил в Румъния

Ford Pro - световното бизнес звено за търговски коли на Ford Motor Company, разгласи, че турският Ford Otosan ще стартира да създава новия модел Transit Courier в румънската фабрика в Крайова. Новият модел Transit Courier ще се предлага както с бензинови, по този начин и с дизелови мотори, като в същото време ще се създава и като изцяло електрическо транспортно средство (EV), излиза наяве от прессъобщение на Ford Pro, представено от See News.

E-Transit Courier е първият електрически автомобил, който се създава във фабриката в Крайова  

Електрическият автомобил ще направи обществения си дебют на ревюто за лекотоварни коли в Бирмингам, Англия, от 18 до 20 април. Според проектите на компанията колата ще влезе в произвеждане в Румъния през 2024 година .

Моделите с бензинов и дизелов мотор на Transit Courier ще бъдат налични за поръчка още през лятото на 2023 година, като доставките са планувани преди края на годината.

Пускането на новия модел е в резултат на вложенията на Ford в размер на $50 милиарда, с които автомобилната компания желае оглави EV революцията , като E-Transit Courier е идната стъпка в електрифицирането на компанията от фамилията на комерсиалните транспортни средства Transit, дружно с по-големия E-Transit и моделите E-Transit Custom.
 Ford редуцира 3800 чиновници в Европа
Един от трите най-големи производители на коли в Съединени американски щати редуцира 3 800 чиновници в Европа

Най-много ще са засегнатите в Германия и Англия

От Ford Pro чакат, че новият електрически автомобил ще бъде най-популярен измежду клиентите, които имат изискванията да зареждат колите си вкъщи. Моделът се зарежда изцяло за времето сред 5 и 7 часа . Колата предлага опция и за бързо зареждане с непрекъснат ток до 100 kW. От Ford чакат тази система да добави 87 км пробег за 10 минути и да зарежда от 10% до 80% за по-малко от 35 минути.

През март 2021 година Ford Motor Company разгласи, че ще трансферира собствеността върху монтажния цех в Крайова на своя стратегически сътрудник Ford Otosan в Турция. В настрана прессъобщение Ford Otosan афишира, че цената на договорката е 575 милиона евро плюс условно в допълнение заплащане от 140 милиона евро. Европейската комисия утвърди придобиването през юни 2023 година.

Ford Motor Company и турският промишлен конгломерат Koc Holding имат 41% дял във Ford Otosan, до момента в който останалите 18% са в свободно търгуване на турската фондова борса - Borsa Istanbul, демонстрират данни от уеб страницата на компанията.
 Ford пуска нова версия на модела Puma ST SUV, създаден в Румъния
Ford пуска нова версия на модела Puma ST SUV, създаден в Румъния

Колата ще е хибрид с автоматизирана скоростна кутия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР