Ford и производителят на чипове GlobalFoundries са сключили споразумение с

...
Ford и производителят на чипове GlobalFoundries са сключили споразумение с
Коментари Харесай

Ford има план за справяне с недостига на чипове в произвоството си

Ford и производителят на чипове GlobalFoundries са сключили съглашение за увеличение на доставките на транспортни средства на автомобилния производител. Въпреки, че не са известно доста детайлности за договорката, се счита, че договорката включва и взаимно произвеждане на някои чипове, които евентуално ще се употребяват в бъдещите коли на Ford. Плановете за взаимната работа бяха оповестени от двете компании.

Заради световния дефицит на чипове от последната година освен Ford, а и други автомобилни производители понижиха фрапантно производството на коли. Цените на новите коли, а и на използваните, скочиха съществено.

Повечето компании употребяват дребното количество доставени чипове към към най-печелившите си транспортни средства.
 Защо Ford може да бъде идната Tesla?
Защо Ford може да бъде идната Tesla?

Компанията поема в напълно друга посока от останалите, когато става въпрос за електрофикация на автопарка

GlobalFoundries (GFS) стана обществено търгувана тази година, когато продаде дял от своя бизнес при в началото обществено предложение на стойност 26 милиарда $. Компанията разгласи създаване на втора фабрика за чипове в Ню Йорк.

За момента Ford и GlobalFoundries не прецизират никакви детайлности по договорката, или както го назовават те " стратегическото съдействие ".

" Надяваме се, че с GlobalFoundries ще обединим старания си, с цел да се усили предлагането, с цел да поддържат актуалната ни гама коли и бъдещите ни потребности ", сподели вицепрезидентът на Ford Чък Грей.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР