Фондовите индекси по западноевропейските фондови борси стартираха с нарастване за

...
Фондовите индекси по западноевропейските фондови борси стартираха с нарастване за
Коментари Харесай

Трети пореден ден пазарите на акции в Европа затвориха с преобладаващи печалби

Фондовите показатели по западноевропейските фондови тържища стартираха с повишаване за трети поредене ден и възходящият тренд се резервира до края дневно, като се забави при някои от знаците. Инвеститорите не престават да следят процеса към приемането на законопроекта за новите стимулиращи ограничения в поддръжка на американската стопанска система. Очаква се Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати да гласоподава по-късно денем, откакто затворят тържищата в Западна Европа, големият финансов пакет от 1.9 трилиона $, препоръчан от президента Джо Байдън.

Преди това, през уикенда, американският Сенат утвърди пакета за стимулиране, като направи някои промени в плана на Камарата на представителите, който в този момент би трябвало да утвърди окончателната версия на законопроекта.

Пазарните участници следят с нараснало внимание динамичността на доходността на държавните облигации. Доходността на 10-годишните дългови бумаги на Съединени американски щати падна с 3 базисни пункта до 1.55%. Доходността по 10-годишните немски държавни облигации на практика не се трансформира, като е на минус 0.294%.

Статистическите данни, оповестени в сряда, демонстрират по-значителен от упования растеж на индустриалното произвеждане във Франция през януари 2021 година, което е повишено с 3.3% по отношение на предходния месец, сочат данните на френската статистическа организация Insee. Анализаторите чакаха приблизително нарастване с 0.5%, съгласно Trading Economics.

До обед общият европейски показател STOXX 600, в който са включени най-големите предприятия в района, набъбна с 0.17%, от националните измерители на „ сините чипове “ с максимален растеж беше френският САС 40 (+0.55%), следван от испанския IBEX 35 (+0.51%), италианския FTSE MIB (+0.43%) немския DAX (+0.28%) и английския FTSE 100 (+0.01%). Възходящият тренд се резервира до края на деня, само че за някои от знаците повишаването се забави.



Източник: MarketWatch

От таблицата нагоре е видно, че с максимален дневен растеж приключи немският показател DAX, а единствен с намаляване затвори английският FTSE 100.

Акциите на немската Adidas AG нарастнаха с 2,76%. Вторият по величина производител на спортни артикули в света съумя, въпреки и едва, да усили приходите си през четвъртото тримесечие на 2020 година, частично с помощта на повишаването на онлайн продажбите.

Книжата на Just Eat Takeaway.com NV набъбнаха с 5.87%, откакто нидерландския снабдител на храна по домовете и офиса регистрира растеж на приходите си през 2020 година от 54%, като дейните клиенти са нарастнали с 23%, а броят на заведенията за хранене, от които се предлага храна, се усили с 42%, като се възползва от ограниченията за блокиране в цяла Европа, защото Just Eat Takeaway.com оперира на множеството пазари на Стария континент.

Котировките на акциите на Restaurant Group PLC се покачиха с 5.74% до обед, само че следобяд внезапно спаднаха и затвориха с намаляване от 1.55%. Британската компания е нараснала значително загубата си преди облагане с налози през 2020 година на фона на спадналите приходите заради пандемията от ковид, само че прогнозата за първата половина на 2021 година са за облага, въпреки е не толкоз огромна, че да компенсира загубите от предходната година.

Книжата на Tullow Oil PLC набъбнаха с 1.85%, като следобяд трендът се забави, откакто до обед цената на акциите на петролната компания бяха поскъпнали с 4.2%. английската компания разгласи, че е понижила чистата си загуба за предходната година, само че даде обещание да реализира нулеви излъчвания на CO2 до 2030 година.

След като до обед акциите на испанската корпорация Industria de Diseno Textil SA (Inditex) бяха на загуба с 0.3%, следобяд трендът се обърна и книжата затвориха с повишаване от 1.20%. Един от най-големите търговци на облекла в света понижи чистите си доходи и доходи през фискалната 2020 година, само че записва внезапно нарастване на онлайн продажбите и разгласи годишно погашение на дивиденти на акционерите си.

На върха на STOXX 600 се изкачиха акциите на английската компания за ръководство на персонални активи Quilter, които нарастнаха с 9.28%, откакто регистрира стабилен растеж на приходите и на облагата.

На дъното на STOXX 600 спаднаха книжата на оператора на 13 телевизионни канала в Обединеното кралство и Европа ITV, които поевтиняха с 4.80%, откакто един от най-популярните водещи на утринно предаване Пиърс Морган подаде оставка след обвиняванията му в ефир, че Меган Маркъл, брачната половинка на английския принц Хари, е излъгала за своите психологични проблеми в изявлението с Опра Уинфри.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР