Фондация За споделено родителство организира протест в памет на убития

...
Фондация За споделено родителство организира протест в памет на убития
Коментари Харесай

Протест в памет на убития Пейо

Фондация " За споделено родителство " провежда митинг в памет на убития Пейо Пеев. Протестната проява е под надпис " В памет на един татко, погубен, борейки се да бъде с детето си ". 

" Протестът е тази вечер от 18 часа, на същото място пред Министерски съвет. Искаме да покажем дълбочината на казуса, тези родители са равнопоставени. Децата имат потребност и от мама, и от тате. Ние се борим да има хипотеза за споделено родителство, когато и двамата родители могат да участват интензивно и пълноценно в живота на детето и бидейки разграничени, да не пречи на процеса ", коментира основателят на Фондацията Слави Несторов студиото на " България заран ".

По думите му обществото към този момент е друго и мъжът взема интензивно присъединяване в развъждането на детето.

" Опитваме се да спрем тази дискриминация. Преди месец организирахме митинг под наслов " Не на родителското отчуждение ". Видяхме, че хората се обърнаха към нас. Споделиха историите си ", уточни Несторов.

Гостът прикани за по-добър институционален надзор за бедстващите татковци и майки, защото те са отчуждени от децата си, акцентира ръководителят на Фондация " За споделено родителство " пред Bulgaria ON AIR.

" Бруталното ликвидиране сподели по какъв начин нещата в обществото ескалират. Поканиха ни идната седмица на кръгла маса да обсъждаме проблемите на този закон. Надявам се, че това ще има отзив. Проблемите могат да се задълбочат и да стигнат до гибел. Този проблем нямаше да съществува, този човек щеше да бъде измежду нас, в случай че имаше подобен закон ", безапелационен е Несторов.

Децата израстват като сираци при живи родители, не получават единия тип сила и не израстват пълноценни персони, счита гостът.

" Имаме образеца на останалите страни. 80% от родителските войни са изчезнали след смяна на закона. Юридически децата са разграничени 50 на 50 и физически - най-малко 30% е при един от двамата родители ", даде образец Несторов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР