Фондация За Доброто“ дари 10 таблета за децата-пациенти в столичната

...
Фондация За Доброто“ дари 10 таблета за децата-пациенти в столичната
Коментари Харесай

Фондация „За Доброто“ разказа приказки за оздравяване в педиатрията „Проф. д-р Иван Митев“



Фондация „ За Доброто “ подари 10 таблета за децата-пациенти в столичната педиатрия „ Проф. доктор Иван Митев “ . На всяко устройство има безвъзмездни приложения за детски филми и музика, с които децата да понесат по-леко престоя в болничното заведение.

Таблетите ще се съхраняват на рецепцията, а родителите ще могат да ги вземат за краткотрайно прилагане. Във всяка болнична стая има информация къде и по какъв начин могат да получат мобилните устройства.

Болницата получи и 15 ваучера, дарени от екип на приложение за аудиокниги. 15 родители ще получат едномесечен безвъзмезден достъп до аудиобиблиотеката за себе си и за детето. Сред детските заглавия са „ Двете кралства “, „ Феята и захарницата “, „ Ние, врабчетата “, „ Ян Бибиян на луната “.

Така започваме акцията „ Приказка за излекуване “ – стъпка към основаването на лечебна среда, в която детето не се усеща изолирано и лишено от нормалните си занимания, оповестяват от фондацията.

Инициативата беше оповестена на 1 юни в Деня на детето. Тогава актрисата Албена Павлова прочете онлайн в болничното заведение първата приказка за излекуване на дребните пациенти.

Предстои основаването на поредност от книжки, които с къси текстове и занимателни илюстрации описват на децата за какво е належащо да им премерят температурата, за какво им боцкат пръстчето за кръв или защо служи стетоскопът да вземем за пример. Когато е болно, детето е уплашено от всичко непознато, което му се случва. С тези къси истории желаеме да му помогнем да разбере какво вършат лекарите, с цел да преодолее напрежението, който затруднява в допълнение възобновяване му.

С акцията „ Приказка за излекуване “, дружно с шефа на педиатрията доктор Благомир Здравков, слагаме началото на смяна на отношението към децата-пациенти , тъй че да вземат участие пълноценно в процеса на лекуване и да получават топлотата и емпатията, от които се нуждаят, показват от " За Доброто ".



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР